Publicitate

Directorul Liceului Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”, prof. Adina Romanescu, a fost prezent în studioul TV al Ziarului de Iasi unde a discutat cu redactorul Andrei Mihai despre modul în care se pregatesc viitorii specialisti din industria IT, cu ce vine liceul în mod particular în comparatie cu celelalte licee din Iasi unde se studiaza profilul matematica-informatica, dar mai ales despre cerintele pietei IT si daca, la finalul clasei a XII-a, un elev se poate angaja cu succes la companiile de profil din Iasi.

În cadrul discutiilor s-a vorbit despre importanta proiectelor demarate de scoala în afara orelor de curs si despre relevanta acestora pentru pregatirea viitorilor specialisti în domeniul IT si nu numai. Un astfel de proiect, demarat chiar de elevii liceului, încearca sa promoveze robotica în mediul rural, oferind kit-uri de robotica scolilor si realizând activitati cu acesti elevi în regim de voluntariat.

Un alt subiect important discutat în cadrul interviului este cel legat despre meseria de dascal în ziua de astazi, despre functia de director si ceea ce presupune acest lucru, mai ales în conditiile în care prof. Adina Romanescu a primit titlul de Director al anului 2021, înmânat de presedinele Klaus Iohannis si oferit de Asociatiei Pentru Valori în Educatie, dar si despre cât de important este sa îi ascultam pe elevi si sa le aflam pasiunile, dorintele si interesele, atât din postura de parinte, dar si din cea de cadru didactic.

În final, discutiile s-au mutat catre învatarea online, despre ce s-a câstigat în aceasta perioada, dar mai ales daca scoala din fata monitoarelor este o solutie macar pentru cei care vor ajunge sa lucreze în acest fel poate toata viata.

Citește toată știrea

VIDEO: ZdI TV – Cu directorul Liceului de Informatică despre meseriile viitorului şi viitorul şcolii online
Publicitate