Publicitate

Un sofer vitezoman a fost batut mar chiar de pasagerii care-l rugasera sa-i duca acasa. Agasati de stilul agresiv de conducere al soferului, pasagerii s-au revoltat atunci când s-au aflat aproape de un accident. Scandalul s-a soldat cu aproape doua saptamâni de îngrijiri medicale pentru sofer si cu amenzi penale pentru ceilalti.
În martie 2019, G.L.M. mersese la volanul Fordului sau la locuinta iubitei sale, M.S., la o petrecere. Fusese invitat înca un cuplu, care a venit însotit de Marian Ciobanu si Iulian Grigoras, pe care G.L.M. îi stia doar din vedere. Au baut si au ascultat muzica timp de o ora, pâna când G.L.M. a fost sunat de un prieten, care l-a invitat la un gratar, în afara Iasului. Barbatul s-a urcat la volan si au plecat toti sase spre noua destinatie, unde au petrecut înca vreo doua ore. La un moment dat, G.L.M. si iubita sa au hotarât sa ramâna acolo peste noapte, ceea ce nu a fost însa pe placul lui Ciobanu si Grigoras, care nu aveau cu ce se întoarce acasa. Au insistat ca G.L.M. sa-i transporte, iar acesta a fost de acord. Din nou, în Ford s-au înghesuit sase oameni. Grabit, G.L.M. a apasat pe acceleratie, în pofida faptului ca Ciobanu si Grigoras i-au atras atentia în mai multe rânduri sa conduca mai încet, drumul fiind acoperit cu balast.

Într-o curba, autoturismul a derapat, iar Ciobanu si Grigoras au avut confirmarea imprudentei de sofer a lui G.L.M. De pe bancheta din spate, cei doi l-au lovit cu pumnii în zona capului, determinându-l sa opreasca. Ciobanu si Grigoras au coborât si l-au tras afara pe sofer, continuând sa-l loveasca cu pumnii, dar si cu picioarele. Soferul a încercat, fara succes, sa se apere cu un spray lacrimogen. Speriata, M.S. a fugit. Pâna la urma, bataia a fost aplanata de celalalt cuplu venit la petrecere. G.L.M. a fost pus pe bancheta din spate. Fordul, în care acum ramasesera 5 pasageri, s-a îndreptat spre locuinta lui M.S. Ajunsi aici, G.L.M. a mai fost agresat o data, înainte ca Ciobanu si Grigoras sa plece. Dupa scurt timp, s-a întors acasa si M.S., cu o masina de ocazie, iar G.L.M. a fost transportat la spital. Suferise multiple excoriatii, echimoze si tumefactii, ca si un dinte rupt.

Ciobanu si Grigoras au fost trimisi în judecata pentru lovire sau alte violente. G.L.M. s-a constituit parte civila, cerând despagubiri morale si materiale de 30.000 de lei. Procesul s-a desfasurat în lipsa inculpatilor, unul fiind plecat la munca în Marea Britanie, iar celalalt în Germania. Prin intermediul aparatorilor, ei au depus totusi la dosar declaratii prin care si-au recunoscut fapta. Tineretea inculpatilor, lipsa antecedentelor penale, ca si circumstantele concrete ale faptei i-au facut pe magistratii Judecatoriei sa nu se orienteze spre o pedeapsa cu închisoare. În locul acesteia, judecatorii au optat pentru o amenda penala de câte 6.000 de lei, echivalentul a 200 de zile-amenda. Cei doi vor trebui sa-i plateasca în solidar lui G.L.M. si 5.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Citește toată știrea

Vitezoman bătut de pasagerii din maşină, agasaţi de stilul de condus „la rupere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate