Publicitate

Doua zone din magazine Auchan aflate în Suceava si Iasi au fost închise temporar de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), dupa ce au fost gasite mai multe nereguli, printre care spatii de depozitare cu mucegai si vitrine frigorifice murdare. Au fost date si amenzi în valoare de 80.000 de lei.
ANPC a transmis, viner, prinitr-un comunicat de presa, ca echipele Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iasi, coordonate de presedintele ANPC, Horia Constantinescu, vicepresedintele Sebastian Ioan Hotca si directorul general Paul Anghel, au verificat magazine Auchan din municipiile Suceava si Iasi.

”Sunt avocat si vin dintr-o zona care tine mai mult de juridic decât de actiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislatiei privind protectia consumatorilor la un nivel adecvat pietei si, bineînteles, exigentelor europene. Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred ca pot gasi justificare. Am învatat multe în cadrul acestei actiuni si, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor tine cont de realitatea actiunilor de control”, a declarat vicepresedintele ANPC, Sebastian Ioan Hotca.

Echipele de control au gasit mai multe nereguli, printre care: comercializarea de peste proaspat depozitat necorespunzator; comercializarea unor specialitati pe baza de grasimi vegetale sub denumirea de brânzeturi; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzator sau deteriorate (cu rugina, vopsea exfoliata, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.).

De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit ca erau utilizate spatii de depozitare improprii, cu mucegai, ventilatoare neigienizate, nu era respectata temperatura de depozitare a produselor în vitrina calda, pâinea proaspata, care era vânduta în zona de brutarie, era depozitata în carucioare neigienizate.

Comisarii ANPC au amendat cele doua magazine cu 80.000 de lei si au decis închiderea temporara pentru zona gastro la Auchan Suceava si a vitrinelor frigorifice la Auchan Iasi, pâna la remedierea deficientelor.

De asemenea, la magazinul din Iasi au fost prelevate probe de apa minerala pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.

Aflati amanunte de pe news.ro.

Citește toată știrea

Vitrinele frigorifice din Auchan Iași, închise temporar de ANPC. Probe de apă minerală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate