Publicitate

Astazi, 6 august 2022, voluntarii Asociatiei WORLDSTREET au continuat campania de sprijin prin informare a refugiatilor ucraineni care au venit în Iasi. În acest sens, reprezentantii Asociatiei WORLDSTREET au diseminat în trafic si la centrul de refugiati din CUG pliante cu informatii privitoare al dreptul la munca si dreptul la azil a acestor persoane. 

 
De exemplu, cetatenii ucraineni care doresc sa se angajeze pe teritoriul tarii noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Acestia trebuie sa se inregistreze la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca si au dreptul de a fi angajati in aceleasi conditii ca cetatenii romani. 

 

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin structurile sale teritoriale, ofera cetatenilor ucraineni înregistrati în evidentele institutiei urmatoarele servicii gratuite: • informarea si consilierea profesionala – Servicii acordate in mod gratuit persoanelor in cautarea unui loc de munca, care au ca scop fumizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor, profilarea si incadrarea in nivelul de ocupabilitate, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si indrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesionala la noul loc de munca • medierea muncii – punerea în legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu. Serviciile de mediere se acorda gratuit de pentru persoanele inscrise în baza de date a ANOFM formarea profesionala – cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si integrarii pe piata muncii, se ofera gratuit pentru persoanele inregistrate in baza de date a AJOFM.

 

Accesul la programele de formare profesionala se face in urma activitatii de informare si consiliere profesionala sau de mediere. • evaluarea si recunoasterea competentelor profesionale obtinute in context nonformal si informal – pentru persoanele care nu detin certificat de competente profesionale, de calificare sau de absolvire pentru anumite competente, ocupatie ori calificare si nu au eventuale restrictii medicale. Accesul la serviciile gratuite de evaluare si certificare a competentelor profesionale dobândite pe alte cai decât cele formale se face in urma activitatii de informare si consiliere profesionala sau de mediere. • servicii de asistenta EURES – informare, consiliere si mediere acordate persoanelor in cautarea unui loc de munca in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European. Aceste servicii se acorda gratuit si constau in: furnizarea de informatii privind piata europeana a muncii; informatii privind conditiile de munca si de viata in statele membre UE si SEE; informatii despre portalul european EURES si cel national; prezentarea locurilor de munca vacante la nivel european; informatii despre schemele de mobilitate si alte programe similare de asistenta si/sau sprijin financiar european.

 

Actiunile Asociatiei WORLDSTREET sunt activitati desfasurate în cadrul proiectului Safety First IV 2022 finantat de catre Primaria Iasi prin Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Scolar Iasi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi.

 

Sursa: ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA „WORLDSTREET”

Citește toată știrea

Voluntarii Asociației WORLDSTREET îi învață pe refugiații ucraineni cum să-și găsească loc de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate