Publicitate

Daca locuiesti la casa, ai suprafete mari de tuns iarba, si nu ai o sursa de curent în apropiere, cu siguranta ai nevoie de o motocositoare pe benzina!
Scurt ghid pentru alegerea uneltelor potrivite

MOTOCOSITORI versus TRIMMERE

Trimmerele au o greutate redusa, fiind folosite pentru tunderea gazonului în locuri mai greu accesibile, precum marginile de lânga gard sau din jurul copacilor. Pentru o suprafata mica sunt indicate trimmerele, în timp ce pentru suprafete extinse, motocositorile de la Micul-fermier.ro sunt solutia ideala. Sunt mai puternice si mai eficiente. Trimmerul se foloseste de obicei pentru spatiile mai sus mentionate, pentru a ajusta iarba ramasa dupa ce s-a lucrat cu motocositoarea.

MOTOCOSITORI versus MASINI DE TUNS IARBA

Motocositorile se utilizeaza pentru întretinerea gazonului, dar permit si taierea buruienilor înalte, se pot folosi pe terenuri accidentate, în timp ce masina de tuns iarba se foloseste doar pe terenuri plane.
Motocositorile sunt disponibile la un pret mai mic decât masinile de tuns iarba, si sunt usor de depozitat.

TIPURI DE MOTOCOSITORI

Puteti alege unul dintre modelele de motocositori:
–          în 2 timpi (2T)
–          în 4 timpi (4T).
 Per total, puteti opta între modele cu o capacitate între 1.9 si 6.5 CP, cu capacitate cilindrica între 31 si 196 CC.
Sistemul de taiere poate fi cu fir sau cu discuri/lame. Cele cu fir se utilizeaza pe suprafete mici, pentru întretinere. Cele cu disc se folosesc pe suprafete mari. Exista si modele prevazute atât cu fir, cât si cu disc.

Pentru o manevrare mai usoara, puteti alege o motocositoare cu ham, precum modelul Micul Fermier MF-712, pe benzina.

Setul include 8 accesorii:
• disc de tuns iarba cu 3 taisuri;
• disc de tuns iarba cu vidia nr.10 (255);
• tambur cu fir;
• fir motocositoare rotund 2.4mm (15m);
• masca de protectie;
• ham cu bretele;
• ochelari de protectie;
• casca de protectie;
• bidon pentru amestec benzina-ulei;
• kit de instalare;

Este o motocositoare performanta, cu o putere remarcabila în raport cu greutatea sa. Porneste usor pe orice vreme, pentru ca dispune de o acceleratie rapida si un cuplu mare. Mânerele ajustabile si hamul permit o manevrare usoara. Carburantul este ulei-benzina 2 cicluri: 1:25, racirea se face pe baza de aer, iar rotatia motorului ajunge pâna la 9000 rpm. Modelul este echipat anti-vibratie, cu bujii auto-lubrifiante.

Producatorul ofera atât consumabile (discuri motocositori), precum si piese de schimb (capuri motocoase, bucse, garnituri, filtre, etc).
Pentru o ergonomie sporita, puteti alege un model tip rucsac, precum Motocositoarea Micul Fermier BC430KF. Prezinta de asemenea mânere ajustabile, si are un consum mic, raportat la viteza mare de rotire a lamelor. Angrenajele conice asigura o defrisare optima, indiferent de pozitie.
Dintre diversele modele disponibile, din punct de vedere al sistemului de pornire, acesta poate fi atât la sfoara dar si electric, precum modelul Detoolz DZ-M101, sau doar la sfoara, spre exemplu modelul Detoolz DZ-M102.
 
În concluzie, pentru suprafete mici sunt indicate trimmere, pentru suprafete cu întindere relativ mare, motocositori semiprofesionale cu o putere medie, de peste 700 de w, în timp ce pentru suprafete largi se recomanda motocositori profesionale cu constructie robusta, cu motor în 4 timpi. Un astfel de exemplu este motocositoarea cu lama 4T, 6.5CP, 196CC, Micul Fermier GF-2207.
În utilizarea motocositorilor se recomanda folosirea unui echipament de protectie.
Sursa foto: Pexels.com

Citește toată știrea

Vrei să coseşti mai uşor? Toţi ieşenii proprietari de pământ trebuie să ştie! (P)
Publicitate