Publicitate

Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, lider de proiect, organizeaza, pe data de 22 noiembrie 2023, împreuna cu partenerii Scoala Gimnaziala ,,Gh. I. Bratianu” si  Scoala Gimnaziala ,,Ionel Teodoreanu”, un workshop, în cadrul proiectului POCU/987/6/26/15429 EDUCATIA OUTDOOR – STRATEGII DE IMPLEMENTARE  A ACTIVITATILOR DIDACTICE.
Obiectivul general al proiectului mentionat îl reprezinta dezvoltarea si implementarea unui set de masuri integrate menite sa asigure îmbunatatirea participarii la procesul de educatie a elevilor din  învatamântul primar si secundar, reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu în rândul copiilor si al adolescentilor din învatamântul preuniversitar, cu precadere elevi din grupurile vulnerabile. De asemenea, masurile vizeaza îmbunatatirea competentelor cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, domeniul educatiei outdoor, în vederea asigurarii unor servicii educationale de calitate, care sa corespunda nevoilor elevilor si ale unei scoli incluzive.

La workshopul organizat de unitatile scolare iesene vor participa, alaturi de partenerii din cadrul proiectului, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Iasi, ai Centrul de Formare Profesionala INFO EDUCATIA, ai unor organizatii neguvernamentale. Evenimentul va include o serie de activitati printre care se va regasi si prezentarea unei ample expozitii, realizate cu lucrari premiate în cadrul concursului Natura si arta!, la care s-au înscris 321 de elevi, reprezentând grupul-tinta al proiectului. De asemenea, se vor desfasura diverse ateliere tematice coordonate de cadre didactice de la cele trei institutii scolare partenere.

 

Activitatile din cadrul evenimentului vor evidentia strategiile didactice utilizate în domeniul educatiei outdoor, modul în care acestea contribuie la cresterea nivelului de pregatire al elevilor, precum si la perfectionarea cadrelor didactice, incluzând toate nivelurile de referinta: functional, structural, operational. 

 

Citește toată știrea

Workshop organizat de Liceul Teoretic ..Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul proiectului POCU/987/6/26/15429 EDUCAȚIA OUTDOO – STRATEGII DE IMPLEMENTARE A ACTIVITĂȚILOR DIDAC
Publicitate