Publicitate

Ucraina si Statele Unite vor organiza o conferinta privind industria militara în luna decembrie, a anuntat, vineri, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Kievul îsi intensifica eforturile de a-si produce propriile arme, pe fondul îngrijorarilor legate de faptul ca livrarile din Occident ar putea fi în scadere. De asemenea, spera ca asocierile în participatie cu producatorii internationali de armament pot ajuta la revigorarea industriei sale nationale.

“Progresam în mod activ cu Statele Unite în ceea ce priveste productia comuna de arme. În timpul vizitei mele la Washington, presedintele Biden si cu mine am convenit asupra unor masuri specifice pe care le putem lua împreuna. Acest lucru îi va întari, fara îndoiala, atât pe americani, cât si pe ucraineni, precum si pe partenerii nostri. Productia comuna îmbunatateste întotdeauna capacitatile. În ultimele zile, în timpul negocierilor la care au participat Andrii Iermak si echipa noastra guvernamentala, am discutat detaliile specifice. În luna decembrie, va avea loc o conferinta speciala la care vor participa industrii ucrainene si americane, oficiali guvernamentali si alti factori de stat – toti cei implicati în organizarea apararii noastre. Pregatim un eveniment semnificativ, o extensie a Forumului industriilor de aparare care a avut loc în septembrie. Acum, este vorba de un forum la Washington si de lucrari corespunzatoare privind armamentul atât în Ucraina, cât si în Statele Unite. Multumesc Statelor Unite – presedintelui Biden, echipei sale, si Congresului – ambelor partide care ne sprijina. De asemenea, vreau sa recunosc în mod special companiile americane de aparare si partenerii din Europa – toti cei care umplu cu adevarat conceptul de aparare a libertatii cu substanta. În aceste vremuri, trebuie sa fim cu totii cât mai eficienti posibil, astfel încât viata copiilor si nepotilor nostri sa nu fie furata de razboi”, a spus Zelenski în discursul sau de vineri.

Liderul de la Kiev a precizat ca i s-a prezentat într-o noua sedinta a Statului Major un raport pentru anul viitor si cu privire la dotarea fortelor de aparare.

“Astazi, am avut o sedinta a Statului Major, cu un raport detaliat al ministrului apararii privind anul viitor, dotarea fortelor de aparare. Fiecare directie si aspect – munitie, arme, echipamente si dotari. Ce este în prezent deficitar si ce trebuie în mod obiectiv sa fie suplimentat, tinând cont de planurile actiunilor noastre active. Ministrul Industriilor Strategice a raportat despre productia proprie de arme si munitii – obiectivul de crestere a productiei este în curs de realizare. Acest lucru este crucial si sunt recunoscator tuturor angajatilor din industria noastra de aparare, precum si partenerilor nostri care ne ajuta. Am discutat, de asemenea, despre implementarea programului ucrainean de rachete, initiat în 2021. Toata lumea poate vedea ca rezultatele sale devin în fiecare an mai mult pe termen lung si mai favorabile pentru Ucraina si mai neplacute pentru inamic, asa cum ar trebui sa fie. Vor fi si mai multe rezultate”.

Zelenski a mai spus ca Finlanda a decis u nou pachet de sprijin pentru Ucraina: “Astazi exista, de asemenea, vesti bune în ceea ce priveste pachetele de aparare pentru soldatii nostri – Finlanda a luat o decizie cu privire la un nou pachet. Va multumim pentru acest lucru. Am primit deja 20 de pachete de sprijin din partea Finlandei. Toate acestea ne întaresc nu numai pe noi, ci si întregul flanc estic al Europei. Pentru ca atunci când Ucraina este puternica si independenta, toata Europa se poate simti protejata de agresiunea rusa”.

Volodimir Zelenski a mentionat si ca se vor gasi resurse pentru reconstructia universitatilor distruse de atacurile rusilor.

“Am început ziua de astazi cu o întâlnire speciala cu ministrul finantelor si cu oficialii guvernamentali responsabili pentru sectorul educatiei. Sunt multe probleme sensibile, iar milioane de studenti ucraineni asteapta raspunsuri. Acestea includ resurse pentru burse si detalii specifice despre inovatiile din învatamântul superior. Am discutat, de asemenea, tot ceea ce este necesar pentru a consolida învatamântul profesional în Ucraina. Totul a fost foarte concret, asa cum ar trebui sa fie de Ziua Studentilor. Bineînteles, ar fi corect ca mare parte din ceea ce am discutat sa fie prezentat de ministrul educatiei. Lucruri bune. Garantam bursele pentru studenti si exploram posibilitati de a le mari. Vom gasi resurse pentru reconstructia universitatilor avariate sau distruse de atacurile rusesti. Astazi, am vizitat una dintre universitatile ucrainene – Universitatea de Stat din Mariupol. Aceasta a fost relocata la Kiev si functioneaza. Important este ca pastreaza credinta în Ucraina, în poporul nostru si în credinta ca Ucraina va fi libera – toata Ucraina. Am vorbit cu studentii. Va multumesc pentru sinceritatea si energia voastra. Le doresc tuturor studentilor nostri ucraineni sa se poata realiza în Ucraina, pentru Ucraina, absolut demn, modern si benefic pentru ei însisi si pentru tara”, a spus Zelenski.

 

 

 

Citește toată știrea

Zelenski anunţă că Ucraina şi SUA vor organiza luna viitoare o conferinţă privind industria militară
Publicitate