Publicitate

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirma ca termenul „HIMARS” a devenit „aproape sinonim cu cuvântul «justitie» pentru tara noastra si fortele de aparare ucrainene vor face totul pentru a se asigura ca ocupantii sufera pierderi tot mai dureroase în fiecare saptamâna, gratie acestor sisteme foarte eficiente”. El arata însa ca armata rusa tot are un avantaj în ceea ce priveste artileria si numarul trupelor. „Asta este palpabil în lupte, în special în Donbas – Pisky, Avdiivka, în alte directii. Acolo e pur si simplu iadul. Nici nu poate fi descris în cuvinte…”, sustine el.
Zelenski a mentionat, în mesajul sau zilnic, ca a discutat, marti, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, tema principala fiind sprijinul defensiv pentru lupta pentru libertate, si ca presedintele în exercitiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau, s-a aflat la Kiev.

„În negocierile cu dl. Stoltenberg si cu dl. Rau, am acordat atentie speciala problemei prizonierilor de razboi ai nostri detinuti de Rusia. Mai exact, asta se aplica si atacului terorist al Rusiei asupra Olenivka, care trebuie sa devina argumentul suprem pentru toate tarile civilizate din lume sa recunoasca oficial Rusia ca stat terorist. Ce mai e nevoie pentru ca asta sa se întâmple? Nu este acesta un act de terorism suficient de brutal si evident pentru ca deciziile de a recunoastere a Rusiei ca stat terorist sa fie luate în principalele capitale ale lumii?”, a adaugat presedintele ucrainean.

El a multumit presedintelui american Joe Biden si poporului american pentru noul pachet defensiv în sprijinul Ucrainei.

„Cuvântul «HIMARS» a devenit aproape sinonim cu cuvântul «justitie» pentru tara noastra si fortele de aparare ucrainene vor face totul pentru a se asigura ca ocupantii sufera pierderi tot mai dureroase în fiecare saptamâna, gratie acestor sisteme foarte eficiente. Da, într-adevar, înca tot nu putem trece cu totul de avantajul armatei ruse în ceea ce priveste artileria si numarul trupelor, si asta este palpabil în lupte, în special în Donbas – Pisky, Avdiivka, în alte directii. Acolo e pur si simplu iadul. Nici nu poate fi descris în cuvinte…”, a continuat Zelenski.

El a aratat ca toti ucrainenii ar trebui sa le fie recunoscatori luptatorilor care apara pozitiile ucrainene acolo, în ciuda superioritatii semnificative a „teroristilor”.

Zelenski a mai spus ca diplomatii si alti reprezentanti ai statului fac „tot ce este posibil si imposibil” sa obtina armele care vor ajuta Ucraina sa opreasca acesta „hoarda”, multumindu-le acestora. El s-a referit si la noile decizii de a întari sanctiunile împotriva Rusiei cauzate de razboi, aratând ca SUA si Canada au extins lista persoanelor si entitatilor juridice carora li se aplica restrictii.

„Aceasta este calea cea dreapta si e necesar ca Uniunea Europeana saumple pauza sanctiunilor cât mai curând posibil adoptând un nou pachet de sanctiuni împotriva statului terorist. Vom lucra la asta în saptamânile care urmeaza”, a sustinut el.

 

 

Citește toată știrea

Zelenski: Cuvântul HIMARS a devenit aproape sinonim cu cuvântul justiţie pentru ţara noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate