Publicitate

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în limba rusa, catre populatia Rusiei dupa ordinul de mobilizare partiala, spunându-le sa protesteze, sa riposteze, sa fuga sau sa se predea uncrainenilor, întrucât acestea sunt optiunile pentru a supravietui. 
El a avut un mesaj si pentru mamele ruse, carora le-a explicat ca fiii demnitarilor nu vor merge la razboi. ”Cei care iau decizii în tara voastra au grija de copiii lor. Si nici macar nu îi înmomânteaza pe ai vostri”, a afirmat presedintele ucrainean.

El a utilizat limba rusa pentru a le ”explica” rusilor situatia.

”În orasele Rusiei au avut loc proteste fata de mobilizare – desi nu masive, dar au avut loc. Si au loc. Si acesta este un semnal. Nu numai la Moscova si Sankt Petersburg. Cunoastem adevarata stare de spirit din regiunile Rusiei. Vedem ca oamenii din Daghestan, din Buriatia, din alte republici nationale si regiuni ale Rusiei înteleg ca au fost pur si simplu aruncati. Aruncati la moarte. De ce, de exemplu, cei din Daghestan sau oricine altcineva ar trebui sa moara în regiunea Harkov sau lânga Donetk? Pentru ca o singura persoana din Rusia a decis asa – pentru toti cetatenii Rusiei. Nu exista alt motiv. Asta vrea el. Sunteti deja complici la toate aceste crime, crime si torturi asupra ucrainenilor. Pentru ca ati tacut. Pentru ca taceti”, li s-a adresat Zelenski rusilor.

El le-a spus ca acum este timpul sa aleaga.

”Pentru barbatii din Rusia, aceasta este o alegere între a muri sau a trai, între a deveni infirmi sau a ramâne sanatosi. Pentru femeile din Rusia, optiunea este sa-si piarda sotii, fiii, nepotii pentru totdeauna sau sa încerce totusi sa îi protejeze de moarte, de razboi, de o singura persoana. Gânditi-va doar la numarul de oameni pe care vor sa-i ia!”, a afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski a precizat ca se stie cu certitudine ca ordinele de încorporare pentru 300.000 de persoane au fost tiparite si semnate în prealabil, chiar înainte de aparitia deciziei de mobilizare, lucru dovedit de serviciile de informatii ucrainene, însa conducerea rusa se pregateste sa ia pâna la un milion de oameni în armata.

”Stim ca vor lua pe toata lumea fara discernamânt. Nu doar militarii din rezerva, ci orice barbat. Oricine va fi atât de intimidat încât îi va fi mai teama sa evite razboiul decât sa moara în razboi. 55.000 de soldati rusi au murit în acest razboi în sase luni. Zeci de mii sunt raniti si mutilati. Vreti mai mult? Nu? Atunci protestati! Ripostati! Fugiti! Sau predati-va ucrainenilor! Acestea sunt optiunile pentru a supravietui”, a adaugat presedintele ucrainean,

El a avut un mesaj si pentru mamele ruse. ”Mame din Rusia, sa nu va îndoiti ca fiii înaltilor oficiali ai statului dumneavoastra nu vor fi trimisi la razboiul împotriva Ucrainei. Cei care iau decizii în tara voastra au grija de copiii lor. Si nici macar nu îi înmomânteaza pe ai vostri”, a conchis Zelenski.

 

Citește toată știrea

Zelenski, mesaj în limba rusă, către populaţia Rusiei: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!
Publicitate