Publicitate

Congresul UEFA a aprobat, joi, la Paris, un amendament care îi permite presedintelui Aleksander Ceferin, care a fost ales pentru prima data în fruntea Confederatiei Europene de Fotbal în 2016, sa candideze pentru un al patrulea mandat în 2027.
Dispozitia a fost aprobata cu doua treimi din voturile exprimate, asa cum prevede statutul forului. Textul nu elimina limitarea la trei mandate, una dintre masurile-cheie luate în aprilie 2017 de Ceferin dupa valuri de scandaluri care a dus la restrictii similare la Federatia Internationala (FIFA) si la Comitetul Olimpic International (CIO).

Cu toate acestea, se precizeaza ca aceasta regula, care se aplica tuturor membrilor Comitetului Executiv, nu ia în considerare mandatele „începute înainte de 1 iulie 2017”. Acest lucru îi va permite lui Ceferin, care a fost ales din nou în 2023 pentru un nou mandat de patru ani – care ar fi trebuit sa fie ultimul – sa candideze si în 2027 si sa ramâna astfel în functie pâna în 2031. Limita de vârsta de 70 de ani pentru alegerea sau realegerea în Comitetul Executiv al UEFA a fost, de asemenea, eliminata.

Citește toată știrea

Congresul UEFA îi permite lui Ceferin să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte
Publicitate