Publicitate

Se spune ca pe Betano contact a venit un mesaj prin care un client a semnalat ca a vazut un extraterestru la fereastra în timp ce juca slotul Reactoonz, care, întâmplator, este cu omuleti verzi (si de alte culori). Informatia a aparut pe un forum despre gambling si a fost comentata în fel si chip. Unii l-au trimis om la oftalmolog, în timp ce altii au considerat ca povestea este foarte haioasa.
De altfel, lumea jocurilor de noroc este plina de relatari si curiozitati haioase. Iata câteva pe care le poti povesti mai departe:

Sendvisul a fost „inventat” într-un cazinou

Daca te întâlnesti cu prietenii la cineva acasa, este posibil sa mâncati si sendvisuri. Este momentul ideal sa îi întrebi: „Voi stiti cum a fost inventat sendvisul?”. Putin probabil sa stie cineva, asa ca le poti povesti: În jurul anului 1740, lordul John Montagu, 4th Earl of Sandwich, un mare pasionat de jocuri de noroc, se afla într-un cazinou când i s-a facut foame. Cum nu se îndupleca sa plece de la masa de joc, l-a trimis pe unul dintre servitori sa îi aduca o bucata de carne, între doua felii de pâine. A primit mâncarea si a început sa muste cu pofta din ea. Ceilalti jucatori au cerut si ei „ce manânca Sandwich”.
 

Ruleta a fost descoperita din întâmplare

„Din greseala în greseala spre victoria finala”. Acesta a fost principiul care a stat la baza jocului de ruleta. Matematicianul Blaise Pascal (1623 – 1662) încerca sa gaseasca un perpetuum mobile (o masinarie care sa functioneze continuu fara sa primeasca energie din exterior). Astfel, a fixat o roata pe un ax, a învârtit-o si a lansat o bila în sens contrar.  Spre dezamagirea omului de stiinta, roata si bila s-au oprit la un moment dat. Spre bucuria amatorilor de gambling, tocmai fusese inventata ruleta, care avea sa devina unul dintre cele mai populare jocuri de cazino.

Una dintre minunile lumii nu ar fi existat fara loterie

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele sapte minuni ale lumii. Constructia cu lungimea de aproape 22.000 de kilometri a fost ridicata în urma cu 2.200 de ani, la initiativa împaratului Qin Shi Huang. Costurile pentru materialele de constructie si cu mâna de lucru au fost imense, iar o parte dintre fonduri a fost obtinuta în urma organizarii unei loterii de tip keno, la care au participat multi dintre locuitorii imperiului.
 

Primul aparat de pacanele a fost montat într-un service auto

Daca sendvisul a fost inventat într-un cazinou, nu într-un restaurant, nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca primul aparat de pacanele a fost montat într-un service auto. Inventatorul s-a numit Charles Fey, un mecanic care nu era strain de echipamentele electrice, lucrând în trecut la o companie de telefonie. În 1895, el a s-a gândit la ceva prin care clientii service-ului sa alunge plictiseala în timp ce asteptau masinile, astfel ca a construit un slot cu trei role si o singura linie: „Liberty Bell”. Ulterior, companii mari au început sa produca astfel de aparate. Desigur, pe atunci nu existau oferte promotionale gen bonusuri Betano casino, dar câstigatorii primeau bomboane si caramele.

Aristotel se tinea de siretlicuri la zaruri

Zarurile sunt unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc. În urma cu 5000 de ani, civilizatiile antice foloseau zaruri cioplite din oase si din piatra. Exista chiar o gluma, cum ca „Ave Cezar!” nu a fost o formula prin care era gratulat împaratul roman, ci o exclamatie a unui jucator: „Ave, ce zar!”. Printre gamblerii celebri s-a numarat si Aristotel. Marele gânditor a facut un studiu complex despre cum se triseaza la jocul de zaruri. Oficial, el a explicat ca cerceteaza cum pot fi manipulate probabilitatile la acest joc…

Citește toată știrea

Curiozități haioase despre jocuri de noroc pe care le poți povesti prietenilor
Publicitate