Publicitate

Plenul Consiliului Judetean Iasi a aprobat, astazi, în sedinta extraordinara, proiectul de hotarâre privind bugetul general al judetului Iasi pe 2024, cel mai mare din ultimii 30 de ani. Veniturile prevazute în proiect sunt de 1,7 miliarde de lei, iar cheltuielile de 1,96 de miliarde de lei. Pentru dezvoltare, Consiliul Judetean Iasi va aloca 527 de milioane de lei, cu 135 de milioane de lei mai mult decât în 2023. Cele mai ridicate ponderi în cheltuielile de investitii prevazute în bugetul judetului Iasi pe 2024 sunt la capitolul Transporturi – 181,5 milioane de lei (35-), Educatie – 137 milioane de lei (26-), Sanatate – 119 milioane (23-) si Asigurari si Asistenta sociala – 42,8 milioane (8-).
“Suntem pregatiti sa începem implementarea tuturor proiectelor pe care le-am conturat pentru anul acesta si sa le ducem la bun sfârsit pe cele deja începute. Vom continua sa investim în modernizarea drumurilor si a spitalelor, în construirea parcurilor industriale pentru a creste numarul locurilor de munca, în educatie, în asigurarea serviciilor sociale si în implementarea proiectelor societatii civile. Avem buget majorat pentru toate aceste investitii. Pe lânga  modernizarea drumurilor judetene si aici amintesc de Popricani – Larga Jijia, Potângeni-Românesti – Podu Iloaiei – Popesti – Madârjac, Bivolari – Traian – Spineni, Mânzatesti – Ungheni, Rachiteni – limita judetul Neamt, vom prioritiza construirea drumurilor noi de acces catre Aeroportul Iasi, Centura usoara de ocolire a municipiului Iasi si largirea la patru benzi a drumului capat CUG – intersectie cu varianta de ocolire. Suntem aproape de a finaliza lucrarile la noua Unitate de Primiri Urgente la Spitalul de Copii, iar aprobarea bugetului va asigura continuarea proiectului. Reabilitarea cladirii Filarmonicii de Stat “Moldova”, dotarea cu mobilier a 108 unitati de învatamânt din întreg judetul, finantarea proiectelor ONG-urilor cu suma record de 2 milioane de lei, acordarea premiilor pentru olimpicii ieseni, achizitia de microbuze electrice pentru transportul elevilor, construirea caselor de tip familial pentru copiii din centrele de plasament, organizarea FILIT si a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tânar – toate aceste proiecte pot fi înfaptuite, acum, odata cu aprobarea bugetului’’, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Proiectul de buget al judetului pentru 2024 a trecut cu 19 voturi “pentru” asigurate de consilierii PNL si PMP, în timp ce PSD si USR s-au abtinut.

“Le multumesc consilierilor judeteni care au votat bugetul. Este un act de responsabilitate fata de ieseni si o dovada ca avem în Consiliul Judetean consilieri care iau decizii în folosul comunitatii. Din pacate, am un gust amar sa constat ca, pentru al patrulea an consecutiv, avem în CJ Iasi o alianta toxica PSD-USR care nu tine cont de nimic decât de ordinele de la partid si nu a votat, nici în acest an, bugetul. Daca ar fi fost dupa ei, ar fi preferat sa blocheze orice initiativa pentru dezvoltarea judetului, alegând sa nu voteze acest buget. Mare pacat ca, nici pâna acum, consilierii social democrati si cei de la USR nu au înteles care este rolul lor în Consiliul Judetean si i-au sacrificat, iarasi, pe ieseni. Noi mergem înainte si vom duce la îndeplinire toate angajamentele asumate în fata iesenilor asa cum am facut si pâna acum’’, a spus presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

 

Citește toată știrea

Dezvoltarea județului Iași în 2024, asigurată cu votul majorității PNL – PMP din Consiliul Județean (P)
Publicitate