Publicitate

Fostul primar al comunei Schitu Duca a fost dat în judecata de chiar primaria pe care a condus-o timp de trei mandate. Lui Mihai Mihalache i se imputa o suma de peste 20.000 de lei pe care ar fi platit-o ilegal secretarului primariei. Procesul se afla abia la început. Dupa un prim termen, magistratii Tribunalului au dispus amânarea dezbaterilor pâna dupa vacanta judecatoreasca, pentru a permite primariei comunei sa prezinte relatii suplimentare.
Procesul dintre comuna Schitu Duca si fostul ei primar îsi are originea într-un control facut în 2019 de inspectorii Curtii de Conturi. Acestia au constatat ca secretarul Consiliului Local, Constantin Bogdanici, beneficiase de un spor salarial pentru activitatea sa în privinta actualizarii Registrului electoral. Sporul de 12,5- facea ca secretarul sa ajunga sa câstige mai mult chiar decât viceprimarul comunei. În 2017, secretarul avea un salariu de 7.735 lei, fata de doar 6.650 lei cât reprezenta indemnizatia viceprimarului. În martie 2018, secretarul a încasat chiar 12.056 lei, fata de doar 7.280 lei, cât câstigase viceprimarul. Conform legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, în cazul functionarilor publici, „Nivelul veniturilor salariale se stabileste fara a depasi nivelul indemnizatiei lunare a functiei de viceprimar sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare a vicepresedintelui consiliului judetean, sau, dupa caz, a viceprimarului municipiului Bucuresti, corespunzator nivelului de organizare: comuna, oras, municipiu, sectoarele municipiului Bucuresti, primaria generala a municipiului Bucuresti, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri si cheltuieli”.

Inspectorii Curtii de Conturi au stabilit ca termen limita pentru recuperarea celor 20.637 lei platiti în plus data de 28 februarie 2020. Cum banii nu au fost recuperati, primaria Schitu Duca i-a cerut în instanta, de la fostul primar. În întâmpinarea depusa la dosar, Mihalache a precizat ca vina nu îi apartine. Salariile si sporurile fusesera aprobate de Consiliul Local, prin hotarâre. Dupa controlul Curtii de Conturi, încercase recuperarea pe cale amiabila, fara a reusi. Demersurile ar fi trebuit continuate de noul primar, ales în toamna lui 2020. Procesul demarat de primaria Schitu Duca nu ar face altceva decât sa amâne solutionarea problemei, încercându-se transferarea responsabilitatii. „Se încearca atragerea culpei subsemnatului în acoperirea unui prejudiciu care poate fi recuperat pe cale legala, de la persoanele în sarcina carora a fost stabilit prin documentele întocmite de echipa de control”, a precizat Mihalache. 

Citește toată știrea

Fostul primar de la Schitu-Duca, chemat la bară. I se cer 20.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate