Publicitate

România ocupa locul doi în lume în ceea ce priveste numarul de comenzi de pizza si primul loc în Europa de Sud-Est, cele mai multe fiind livrate în Capitala, unde se comanda în continuare mai multa pizza decât în Roma sau Barcelona, potrivit unei aplicatii de livrare.
Consumul de pizza în România se mentine la un nivel ridicat iar cel mai cunoscut preparat din bucataria italiana s-a vândut anul trecut de mai bine de 5 milioane de ori, conform analizei Glovo, publicate cu ocazia Zilei Internationale a Pizzei.

Topul oraselor cu cei mai multi iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Oradea si Brasov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat îi revine unui utilizator din Iasi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depasind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpa comanda, în valoare de 3.958 lei, a fost plasata anul trecut de catre un utilizator din Constanta.

În ceea ce priveste gusturile, românii ramân fideli sortimentelor traditionale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita si Capriciosa.

Vinerea si sâmbata sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32- din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile. Mai mult, momentul de consum preferat este cina, în intervalul orar 19:00 si 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor. „Minutul de aur” s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde si jumatate.

Iarna ramâne anotimpul în care se comanda cele mai multe pizza în România. La nivel anual, rata de consum a fost constanta, iar data de 8 martie ramâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicatii de livrare, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri si magazine. Fondata în 2015 la Barcelona, opereaza în 25 de tari din Europa, Asia Centrala si Africa. AGERPRES

Citește toată știrea

Glovo: România, locul doi în lume la numărul de comenzi de pizza. Iaşul, în top
Publicitate