Publicitate

În anul 2021, penalul Marian Neacsu (PSD), azi secretar general al guvernului Ciuca, a facut 45.000 lei/ luna, bani încasati de la stat. În 2021, an în care facturile la energie au explodat, Neacsu a facut parte din conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementare în Energie (ANRE), desi el este specialist în furaje.
Din 7 decembrie 2021, el este secretar general al Guvernului, la propunerea PSD.

Salariul anual lui Marian Neacsu, la ANRE, a fost de 523.734 de lei, arata ultima sa declaratie de avere, depusa la 15 iunie. El a fost plasat în aceasta functie de PSD în 2019, desi este specializat în tehnici de furajare, potrivit propriului CV. În perioada în care a fost platit de ANRE, Neacsu nu a avut nici o reactie la explozia preturilor la energie.

Însa, în 2021, Neacsu a încasat 21.493 de lei si de la Eximbank. El face parte din asa-numitul Comitet Interministerial pentru Finantari, Garantii si Asigurari. Datele publice arata ca, anual, un membru al acestui comitet câstiga peste 250.000 de lei, deci, probabil, Neacsu si-a primit indemnizatia pentru doar luna decembrie din 2021, când PSD a ajuns la guvernare si i-a oferit aceasta sinecura.

Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, dupa ce si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar.

Marcel Ciolacu a spus ca îsi asuma numirea lui Marian Neascu pentru functia de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului ca social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacsu pentru conflict de interese e „depasita juridic” si nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu.

Iubita lui Marian Neacsu a fost numita secretar general al Camerei Deputatilor. (defapt.ro)

Citește toată știrea

În anul 2021, penalul Marian Neacșu (PSD) a făcut 45.000 lei/ lună, de la stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate