Publicitate

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei si-a recunoscut vina în fata instantei pentru accidentul de la Mangalia, din 2022, în urma caruia un motociclit a fost ranit. Instanta a anuntat ca se va pronunta în 12 aprilie.
Instanta a mai hotarât ca pentru latura civila a acestui proces sa fie format un alt dosar, care va avea termen peste o luna.

“Dispune disjungerea laturii civile si formarea unui alt dosar cu termen de judecata la data de 12.03.2024 ora 10. Amâna pronuntarea pe latura penala la data de 12.04.2024 ora 10”, se arata în minuta instantei.

 Monica Macovei s-a prezentat, marti, la Judecatoria Mangalia, acolo unde a fost un nou termen în dosarul în care este judecata pentru ucidere din culpa. În cadrul procesului Macovei si-a recunoscut vinovatia pentru producerea accidentului.

La iesirea de la instanta fostul ministru al Justitiei nu a dorit sa faca vreun comentariu jurnalistilor.

Barbatul ranit în accidentul respectiv, Constantin Ilie, a povestit jurnalistilor ce s-a întâmplat la termenul de marti.

“Ma asteptam sa fiu audiat de domnul judecator. Nu am fost. S-a permis inculpatei sa spuna câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocatilor alesi aici. (…) A mers pe recunoastere, fara regrete. Nu a fost niciun regret pâna în prezent. Mergem pe recunoastere, procedura simplificata si vedem. Am iesit un pic dezamagit de aici de avocatul ales al inculpatei si de cel al asiguratorului. Ma simt asa, cum sa va spun, practic umilit, pentru ca avocatul inculpatei considera ca oferta facuta de asigurator este foarte generoasa, de parca dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu si ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie.

El a mentionat ca a cerut daune de 500.000 de euro.

La sfârsitul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a fost trimisa în judecata pentru vatamare corporala din culpa de catre procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanta, în urma accidentului de la Mangalia, când a intrat pe contrasens si a lovit un motociclist.

“La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanta,  s-a dispus trimiterea în judecata, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa,  prev. de art. 196 alin. 2 si alin. 3 C.p”, au transmis reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Constanta.

Sursa citata mentioneaza ca, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai si “din cauza patrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusa de catre I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, daca nu survin complicatii, viata fiindu-i pusa în primejdie”.

Citește toată știrea

Monica Macovei şi-a recunoscut vina în faţa instanţei pentru accidentul de la Mangalia
Publicitate