Publicitate

Noul Ford Puma este acum mai stilat si aduce un plus de placere la volan gratie interiorului reinventat, cu ecrane mari, interfata intuitiva si conectivitate 5G
Tehnologia avansata de asistenta este alaturi de sofer, indiferent daca acesta conduce pe strazile înguste din oras, pe drumuri cu viraje sau pe autostrada
Spatiul suplimentar pentru depozitare, denumit MegaBox, unic în segment, permite încarcarea bagajelor chiar si pentru cinci persoane
Ford Puma Gen-E, complet electric, va fi prezentat în cursul acestui an

Ford a prezentat noua Puma – o evolutie eleganta, high-tech a celei mai bine vândute masini din Marea Britanie, favorita a soferilor din întreaga Europa si fabricata exclusiv în fabrica Ford Otosan din Craiova.

Un crossover sofisticat care aduce multa placere la volan – si spatiu pentru cinci persoane si bagajele lor – noul Ford Puma face calatoriile mai placute si mai relaxante cu un interior complet nou, afisaje digitale mari, conectivitate de ultima ora si tehnologii avansate de conducere si asistenta.

Interiorul noului Ford Puma este revolutionar, soferul având la dispozitie doua ecrane de mari dimensiuni, în timp ce butoanele fizice au fost reduse la minimum pentru o ambianta calma. Clientii pot utiliza conectivitatea 5G fie pentru a utiliza date despre trafic în timp real, fie pentru actualizari de sistem sau conexiunea cu aplicatia Ford Pass.

Tehnologiile sofisticate de noua generatie permit conducerea mai naturala cu tempomatul activat, acesta fiind capabil sa încetineasca înainte de intersectii si curbe, iar noile faruri Dynamic Matrix LED ajutând soferii sa vada mai clar pe timp de noapte.

Libertatea de a gasi aventura dincolo de oras vine de la sistemele de propulsie Mild-Hybrid eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu pâna la 155 CP – sau 170 CP pentru versiunea sportiva Puma ST Powershift. 

De asemenea, Ford anunta astazi ca Puma Gen-E, complet electrica, va fi prezentata în cursul acestui an – fiind prima Puma care permite conducerea cu emisii zero. 

„Clientii Puma ne-au spus ca le place sa conduca cel mai frumos crossover din segment si ca gasesc în mod constant noi modalitati prin care MegaBox-ul le permite sa-si foloseasca spatiul din portbagaj. De asemenea, ne-au spus ca Puma va trece la un alt nivel daca va avea un interior cu adevarat spectaculos si conectivitate avansata. Iar Ford tocmai asta a oferit – un design sofisticat, o experienta digitala captivanta si aceeasi conectivitate SYNC 4 integrata perfect precum la modelele din segmentele superioare, cum ar fi noul nostru Ford Kuga. Echiparea este acum mai generoasa, dar în acelasi timp simplificata, ceea ce face alegerea mai usoara ca niciodata pentru clientii Puma”, a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

Tehnologie care simplifica utilizarea de zi cu zi

Doua ecrane de dimensiuni generoase pastreaza ridicat nivelul de informatie pentru soferi si permit controlul facil asupra tuturor sistemelor. Instrumentarul de bord digital de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afisa informatiile pe care fiecare sofer le considera utile, în timp ce ecranul tactil central de înalta rezolutie, de 12,0 inchi, faciliteaza vizualizarea si controlul hartilor, sistemului multimedia si a functiilor precum climatizarea si încalzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 are o putere de calcul de doua ori mai mare decât versiunea anterioara si se adapteaza pentru a facilita accesul la functiile utilizate cel mai mult de soferi. Recunoasterea vocala întelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless cu usurinta folosind Apple CarPlay si Android Auto, dar si reîncarcate wireless. 

Sistemul audio B&O este disponibil optional si dispune de 10 difuzoare, printre care un Soundbar pe bord. Confortul si functionalitatea sunt îmbunatatite de o noua cotiera glisanta si un volan cu un design sportiv, cu doua spite, cu partea de jos tesita, similar unei masini de curse.

Tempomatul adaptiv inteligent, cu functiile Stop & Go si Lane Centring accelereaza si frâneaza lin pentru o functionare mai naturala si poate utiliza Predictive Speed Assist pentru a regla viteza de croaziera în viraje, sensuri giratorii si la intrarea sau iesirea de pe autostrazi. În oras, un sistem de camere video la 360 de grade poate afisa o vedere panoramica, pentru a simplifica manevrele de parcare.

Noile faruri înseamna mai mult decât un design proaspat si o semnatura luminoasa distinctiva. Tehnologia optionala Dynamic Matrix LED utilizeaza Predictive Dynamic Bending Light pentru a monitoriza drumul din fata si pentru a lumina virajele, ceea ce va ajuta soferii sa vada mai clar.

Noul Puma are caracterul practic al unei masini mari. Un MegaBox de 80 de litri de sub podeaua portbagajului este suficient de mare pentru a permite stocarea unui mic carucior de cumparaturi dintr-un supermarket. Doua seturi de crose de golf pot sta în pozitie verticala în portbagaj si, chiar si cu cinci persoane la bord, exista mai mult de 450 de litri de spatiu pentru bagaje, cumparaturi sau o cusca pentru câini. 

Clientii pot alege dintre modelele Titanium, ST-Line si ST-Line X, fiecare cu stilul exterior personalizat. Noul Ford Puma propune un nou design pentru bara de protectie fata, grila si jantele din aliaj. Sase culori – inclusiv noul Cactus Grey – si luminile LED care proiecteaza din oglinda logo-ul Puma pe sol vor întoarce, de asemenea, numeroase priviri.

Noile modele Puma sunt propulsate de motorul Ford EcoBoost Mild-Hybrid de 1,0 litri, care functioneaza la 48 de volti pentru a eficientiza consumul de combustibilului sau pentru a creste performanta.Pentru un condus mai sportiv, Ford Performance a dezvoltat noul Puma ST Powershift cu un tren de rulare, design si specificatii speciale – si pâna la 170 CP, livrata standard printr-o cutie de viteze automata cu sapte trepte cu schimbare rapida, disponibila si pentru alte variante Puma.

Proiectat si construit în Europa, Puma este fabricat la uzina Ford Otosan din Craiova, România.

 

Descopera mai multe informatii despre modelele Ford la ATI Motors Holding, la showroom-ul din DN 28 km 10 Iasi – Tg. Frumos sau online pe https://www.ford-iasi.ro

Citește toată știrea

Noul Ford Puma – construit de Ford Otosan la Craiova, sofisticat la exterior, revoluționar la interior
Publicitate