Publicitate

Racla cu Moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva va sta timp de o saptamâna în baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi, sfintele moaste urmând sa fie scoase din catedrala sâmbata 8 octombrie, în cadrul unei procesiuni.
Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva are loc în fiecare an la Iasi pe 14 octombrie, iar potrivit reprezentantilor Mitropoliei iesene, în acest an racla cu sfintele moaste va fi scoasa din catedrala cu aproape o saptamâna mai devreme.

„Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aseza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au anuntat sâmbata reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Zeci de mii de pelerini din întreaga tara sunt asteptati sa se închine la sfintele moaste, timpul de asteptare la rând ajungând în anii precedenti, înainte de pandemie, si la 12 ore.

În 14 octombrie, ziua de praznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe un podium amplasat pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Racla cu sfintele moaste va fi reintrodusa în catedrala cel mai probabil pe 15 octombrie. Bugetul alocat de Primaria Iasi sarbatorilor orasului ce vor fi organizate în luna octombrie se ridica la 1,2 milioane de lei, intentionându-se ca evenimentul sa revina la amploarea de dinainte de pandemie. În oras vor fi organizate târguri, conferinte, spectacole, dar si focuri de artificii.

 

 

 

Citește toată știrea

Pelerinajul religios la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva începe pe 8 octombrie şi va dura o săptămână
Publicitate