Publicitate

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a prezentat, astazi, într-o conferinta de presa sustinuta alaturi de vicepresedintii Marius Sorin Danga si Sorin Afloarei, proiectul bugetului general al judetului Iasi pentru 2024.
Veniturile prevazute în proiect sunt de 1,7 miliarde de lei, iar cheltuielile de 1,96 de miliarde de lei. Pentru dezvoltare, Consiliul Judetean Iasi va aloca 527 de milioane de lei, cu 135 de milioane de lei mai mult decât în 2023.

Judetul Iasi are cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, iar printre cele mai ridicate ponderi în cheltuielile de investitii prevazute în bugetul judetului Iasi pe 2024 este si la capitolul sanatate cu o alocare de 119 milioane (23-).

Peste 16 milioane de lei vor merge catre proiectul de extindere si dotare a Unitatii Functionale Regionale de Urgenta din cadrul  Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfânta Maria” Iasi, care a ajuns la stadiul de executie de 80 la suta. Tot pentru Spitalul de Pediatrie, vor fi alocate 5 milioane de lei pentru documentatiile tehnico-economice (etapa a II-a) privind extinderea structurii spatiilor medicale.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea o alocare bugetara de peste 3 milioane de lei pentru consolidarea si reabilitarea Corpului C1 din Strada Dr. Iacob Cihac si alte 2,8 milioane de lei pentru consolidarea, modernizarea si refunctionalizarea cladirii Sectiei Pascanu.

Consiliul Judetean a prevazut, de asemenea, 5,37 milioane de lei pentru proiectul de consolidare, reabilitare si refunctionalizare a Pavilionului Administrativ de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva” Iasi. Investitiile în Sanatate includ si 3,7 milioane de lei necesare realizarii documentatiilor pentru construirea Centrului de Neuroexcelenta de la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi.

„Anul acesta, vom vota cel mai mare buget al judetului Iasi din ultimii 30 de ani. Cu aproape 2 miliarde de lei, vom asigura buna functionare si dezvoltare a judetului nostru. Am demonstrat în ultimii trei ani ca proiectele asumate au devenit realitate. Vom continua sa investim în modernizarea drumurilor si a spitalelor, în contruirea parcurilor industriale pentru a creste numarul locurilor de munca, în infrastructura culturala si de învatamânt, în asigurarea serviciilor sociale si în implementarea proiectelor societatii civile. Suntem hotarâti sa ducem la bun sfârsit toate proiectele pe care le-am dezvoltat în acesti ani si sa dam o perspectiva noua proiectelor aflate la început de drum. Pe lânga bugetul pe care îl propunem, aceasta administratie liberala are ca obiectiv sa atraga cel putin 100 de milioane de euro din Programul Operational de Sanatate si împrumutul facut de Guvernul României la BEI pentru a sprijini construirea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii si a IRMC si, astfel, sa dam o sansa la dezvoltare sistemului public de sanatate.’’, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Citește toată știrea

Sănătatea rămâne o prioritate pentru administrația liberală și în acest an, conform propunerii de buget a CJ Iași (P)
Publicitate