Publicitate

Opt barbati care în urma cu aproape doua saptamâni au participat la o bataie, în strada, în localitatea bihoreana Gepiu, au primit mandate de arestare preventiva pentru tulburarea ordinii si linistii publice în forma agravata. 
Cei opt, care faceau parte din doua grupuri rivale, s-au batut pe strada, folosind bâte, topoare, pietre, sticle, o furca si o sabie. Sapte dintre inculpati au fost gasiti si dusi în arest, al optulea fiind în continuare cautat, în conditiile în care pe numele sau a fost emis mandat de arestare în lipsa.

”În fapt, s-a retinut ca, în noaptea de 10.09.2023, pe raza localitatii Gepiu, jud. Bihor, în loc public, pe fondul unui conflict anterior, cei opt inculpati au format doua grupuri adverse (cu cinci, respectiv trei persoane), s-au înarmat cu obiecte contondente sau taietoare/întepatoare (bâte, topoare, furca, sabie, pietre, sticle etc.) apoi s-au încaierat între ei, fiind exercitate violente fizice reciproce împotriva membrilor taberei adverse, cu ajutorul obiectelor periculoase mentionate. În acest context, anumiti participanti la încaierare au suferit leziuni la nivelul capului, gâtului, spatelui si membrelor, iar actiunile lor au provocat o tulburare grava a ordinii si linistii publice”, transmite, joi, Parchetul de pe lânga Judecatoria Salonta.

 Cei opt implicati în scandal sunt cercetati pentru tulburarea ordinii si linistii publice în forma agravata, pe timp de noapte si prin folosirea de obiecte periculoase, cinci dintre suspecti fiind de asemenea acuzati de violare de domiciliu în forma agravata, în timpul noptii si de persoane înarmate.

Judecatorii au emis mandatele de arestare pe numele celor opt miercuri. Sapte dintre inculpati au fost dusi în arest, însa al optulea este în continuare liber, pe numele sau fiind emis mandat de arestare preventiva în lipsa, întrucât se sustrage urmaririi penale.

Citește toată știrea

Scene din Evul mediu la Bihor: Bătaie cu bâte, topoare, furci şi săbii
Publicitate