Publicitate

Seful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost demis. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a multumit pentru cei doi ani în functie si a spus ca i-a propus sa ramâna parte din echipa. 
„L-am numit pe generalul colonel Sîrski în functia de comandant-sef al Fortelor Armate ale Ucrainei”, a anuntat Zelenski, potrivit Ukrainskaia Pravda. Generalul Oleksandr Sîrski este comandantul fortelor terestre din armata ucraineana si a jucat, la rândul sau, un rol important pe front, fiind direct implicat în luptele din sudul si estul tarii.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat joi ca s-a întâlnit cu seful armatei, Valeri Zalujni, si spune ca a venit timpul pentru schimbari în conducerea militara, dar ca generalul de top de la Kiev ar trebui sa ramâna „în echipa sa”, relateaza Reuters.

Zalujnîi, considerat erou national

Declaratia lui Zelenski vine dupa mai multe zile de speculatii ca presedintele se pregateste sa îl demita pe popularul comandant-sef al armatei, considerat de multi ucraineni un erou national pentru ca a gestionat efortul de razboi începând din februarie 2022.

„Am discutat despre ce reînnoiri au nevoie Fortele Armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, cine ar putea face parte din conducerea reînnoita a Fortelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru aceasta reînnoire este acum”, spune Zelenski într-o postare pe Telegram.

Cei doi au avut o conversatie privind noua strategie de pe câmpul de lupta

Într-o declaratie separata, generalul Zalujni confirma ca a avut o „conversatie importanta si serioasa” cu Zelenski si ca a fost luata decizia de a schimba tacticile si strategia pe câmpul de lupta.

„Sarcinile din 2022 sunt diferite de cele din 2024. Prin urmare, toata lumea trebuie sa se schimbe si sa se adapteze la noile realitati. Pentru a câstiga si a fi împreuna”, se arata în declaratia sa de pe Telegram.

Citește toată știrea

Șeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost demis. Cine este noul comandant
Publicitate