Publicitate

Directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat ca Germania va deveni ”bolnavul Europei” daca ”problemele structurale” nu vor fi abordate imediat, relateaza CNBC.
”Nu suntem bolnavul Europei”, a spus Sewing în discursul sau de la Handelsblatt Banking Summit 2023, de miercuri, ”dar este si adevarat ca exista slabiciuni structurale care frâneaza economia noastra si o împiedica sa îsi dezvolte marele potential”.

”Vom deveni bolnavul Europei daca nu abordam aceste probleme structurale acum”, a adaugat el.

CEO-ul Deutsche Bank a spus ca cea mai mare sarcina revine bancilor, ale caror roluri se schimba în climatul macroeconomic actual.

”Suntem mai solicitati ca niciodata ca manageri de risc si consilieri. Aceasta este o mare responsabilitate, dar si o mare oportunitate de a crea o noua încredere”, a spus Sewing.

″Noi nu trebuie sa ne înselam: suntem înca în urma în urma concurentilor nostri internationali, chiar daca situatia economica speciala cauzata de ratele dobânzilor trece oarecum peste asta, mai mult pentru unele institutii, mai putin pentru altele”, a adaugat el.

Sewing a enumerat, de asemenea, alte probleme care contribuie la imaginea Germaniei ca ”bolnav”, inclusiv costurile mari si imprevizibile ale energiei, conexiunile lente la internet, retelele feroviare învechite, întârzierile în digitalizare, lipsa muncitorilor calificati, birocratia excesiva si procedurile lungi de aprobare.

Au existat multe dezbateri în ultimele luni cu privire la faptul daca Germania merita aceasta porecla, care a fost folosita pentru prima data pentru a descrie cea mai mare economie a Europei în 1998, în timp ce a abordat provocarile costisitoare ale unui mediu post-reunificare.

Multi dintre factorii care provoaca economia germana sunt considerati factori adversi la nivel mondial, a declarat marti pentru CNBC Peter Oppenheimer, strateg sef pentru actiuni globale si sef al cercetarii macroeconomice EMEA la Goldman Sachs.

”Dificultatile cu care se confrunta economia în acest moment sunt provocate într-adevar de mai multi factori”, a declarat Oppenheimer pentru CNBC, cu provocari în sectorul de productie, un impuls dezamagitor din partea redeschiderii Chinei si costuri mai mari ale energiei, care contribuie la recesiunea din Germania.

”Nu este… nu o recesiune profunda, dar a fost evident mai afectata de factori adversi”, a spus Oppenheimer.

Germania a intrat într-o recesiune tehnica în primul trimestru al anului, deoarece cresterea PIB-ului a fost revizuita în jos, de la zero la -0,3-. De atunci, o serie de institutii au prognozat o scadere în continuare a economiei germane, inclusiv banca centrala a Germaniei si Fondul Monetar International.

Citește toată știrea

Şeful Deutsche Bank: Germania va deveni ”bolnavul Europei”, în lipsa unor schimbări
Publicitate