Publicitate

Târgul National de Ceramica „CUCUTENI 5000” invita publicul iubitor de traditie si istorie la o noua calatorie în lumea uneia dintre cele mai vechi civilizatii din Europa. În perioada 24-26 iunie 2022, în Parcul Copou din Iasi, mesteri olari din România, Republica Moldova si Ucraina îsi vor prezenta cele mai frumoase comori pe care le realizeaza, ca o traditie mostenita, în atelierele lor. Timp de 3 zile, Parcul Copou din Iasi va deveni spatiul de întâlnire a iubitorilor de ceramica.
Eveniment de importanta anvergura aduna în fiecare an mesteri din cele mai importante centre de olarit din tara si strainatate. Sunt asteptati, ca în fiecare editie, peste 120 de mesteri olari din zone precum Baia Mare, judetul Maramures, Arges, Bistrita, Catamarasti Deal si Dorohoi din judetul Botosani, Corund si Miercurea Ciuc din Harghita, din zona Olt, Horezu si Lungesti din Vâlcea, Satu Mare, precum si din Drochia, Iurceni, Chisinau, Nisporeni din Republica Moldova si din regiunea Cernauti, Ucraina. Acestia îsi vor expune creatiile, lucrate manual, prin tehnici si simboluri transmise din generatie în generatie. Acestia realizeaza modelajele si pictura în functie de zona de unde provin, de istorie sau traditie, motiv pentru care acestia reusesc sa individualizeze obiectele din lut si ceramica. Cei interesati le pot achizitiona deoarece toate vor fi scoase la vânzare.

Organizatorii spun ca Târgul National de Ceramica Traditionala are drept motivatie cunoasterea ceramicii traditionale din cele mai importante centre de olarit din tara. Ceramica din cultura Cucuteni este unica în Europa, gasindu-se unele asemanari, importante doar între ceramica Cucuteni si o ceramica dintr-o cultura neolitica din China. Evenimentul „CUCUTENI 5000” aduna an de an curiosi si pasionati din toata tara.

Evenimentul se afla la a XXXIX-a editie si este organizat Consiliul Judetean Iasi, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi.

Citește toată știrea

Târgul de ceramică Cucuteni se deschide vineri în Copou: meşteri din trei ţări cu români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate