Publicitate

Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineata, la Miercurea-Ciuc, pâna la minus 2,9 grade Celsius, fiind cea mai scazuta valoare înregistrata în tara în zonele joase. Potrivit informatiilor furnizate AGERPRES de meteorologul Cristina Blaga, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, s-au consemnat valori negative si la Toplita si Joseni, unde termometrele au aratat minus 1,8 grade Celsius.
Minimele diminetii s-au înregistrat în jurul orei 05,00, înainte de rasaritul soarelui, dupa care temperaturile au început sa creasca. De asemenea, în judet a cazut si bruma. Meteorologul Cristina Blaga a precizat ca au mai fost situatii când în Harghita s-au înregistrat valori negative, în luna mai, conditiile în zona fiind favorabile pentru astfel de temperaturi.

”Pe fondul unui cer senin si pentru ca este presiune ridicata, regim anticiclonic, acolo fiind depresiuni, advectia de aer rece a fost prezenta si atunci a determinat scaderea temperaturilor sub zero. (…) În noaptea aceasta (joi spre vineri – n.r.) vor mai fi temperaturi în jurul a zero grade, poate usor sub zero, de minus 1 grad, iar în noptile urmatoare ele vor creste”, a explicat Cristina Blaga.

Localnicii din zona sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi si spun ca în luna mai sunt dimineti friguroase, cu precadere în zilele când în calendarul catolic sunt celebrati „sfintii de gheata”, iar temperaturile scad foarte mult. 

SURSA: Agerpres

Citește toată știrea

Temperatura de luna mai: minus 2,9 grade Celsius la Miercurea-Ciuc
Publicitate