Publicitate

În acest weekend, vremea va fi extrem de calda, iar temperaturile vor atinge valori de 15…20 de grade Celsius în cea mai mare parte a tarii. Totusi, meteorologii anunta si câteva reprize de ploi, în special în nordul si vestul tarii, precum si în zonele montane.
Finalul saptamânii este marcat de o atmosfera de primavara timpurie. O depresiune atlantica va aduce mase de aer cald dinspre Mediterana si nordul Africii, conform meteoradar.ro.

În zona montana, temperaturile vor creste semnificativ, atingând aproximativ 10°C la altitudini de 1400-1500 de metri, iar precipitatiile vor fi predominant sub forma de ploaie, favorizând topirea stratului de zapada.

Vineri, 9 februarie, cerul va fi predominant noros în nordul si nord-vestul tarii, iar local vor fi intervale cu ploi. Cantitatile de precipitatii vor fi în general slabe, cu exceptia zonelor înalte din Maramures, unde se pot acumula pâna la 20-30 de litri pe metru patrat. Temperaturile la prânz vor oscila între 9 si 20°C.

Sâmbata, 10 februarie, se vor înregistra local câteva ploi slabe în nord si vest, si pe arii restrânse în centrul si nord-estul tarii, în special în prima parte a zilei. Cu toate ca cerul va fi mai înnorat, temperaturile vor atinge între 16 si 20°C în sudul tarii si în Banat. Spre seara si noaptea, sunt posibile intervale de ploaie în sud-vestul tarii.

Duminica, 11 februarie, vremea va fi predominant frumoasa la prânz în cea mai mare parte a tarii, iar temperaturile vor fi putin mai ridicate decât în zilele anterioare. Maximele vor depasi 16 grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar în sud si sud-est vor atinge chiar si 18-22°C.

Potrivit accuweather, la Iasi temperatuirle vor creste pâna la 17 grade Celsius:

Citește toată știrea

Temperaturi de primăvară în weekend. 17 grade Celsius la Iași
Publicitate