Publicitate

Un taxi autonom Waymo, apartinând grupului Alphabet, firma-mama a Google, a fost vandalizat si incendiat de catre mai multe persoane, în weekend, la San Francisco, în California, fara ca cineva sa fie ranit, în timp ce circula în oras fara pasageri la bord, relateaza AFP.
O purtatore de cuvânt a Waymo a declarat AFP ca sâmbata, ”un vehicul Waymo în întregime autonom traversa San Francisco, iar o multime l-a încercuit si vandalizat, spargând geamul si aruncând un foc de artificii înauntru, ceea ce a incendiat vehiculul”. ”Vehiculul nu transporta niciun pasager si nu s-a semnalat niciun ranit. Actionam în strânsa colaborare cu oficiali locali în domeniul securitatii pentru a raspunde situatiei”, a anuntat purtatoarea de cuvânt.

În imagini publicate pe retele de socializare apare un vehicul marca Jaguar, alb, înainte de incendiere, oprit pe un drum public, într-o zona aglomerata, în cartierul chinez din San Francisco, unde se desfasurau petreceri de Anul Nou chinezesc. În multime. unele persoane îmbracate în negru sparg geamurile, una cu skateboardul.

Alte înregistrari video surprind ulterior desenarea unor inscriptii pe masina, focuri de artificii explodând înauntru, izbucnirea unui incendiu si degajarea unei coloane de fum impresionante.

Dupa stingerea incendiului, se vede taxiul distrus. Cu câteva zile mai înainte, o ciclista a fost ranita usor, dupa ce a fost lovita de un taxi Waymo, tot la San Francisco, potrivit presei americane.

San Francisco este un adevarat laborator al vehiculelor autonome. Însa dezvoltarea acestora este mai lenta decât se prevedea.

Întreprinderea de vehicule autonome Cruise – o filiala a gigantului american General Motors – si-a întrerupt sine die activitatile la sfârsitul lui octombrie, dupa mai multe accidente si suspendarea autorizatiilor pe care le detinea în California.

Ea opera taxiuri electrice autonome în mai multe orase americane. Sistemul de conducere asistata Autopilot al Tesla – nivelul 2 – a fost acuzat de faptul ca le lasa soferilor falsa impresie ca masina se conduce singura, crescând astfel riscul unor accidente. Cotidianul american The Washington Post (WP) dezvaluia în iunie, în baza unor date de la Agentia Securitatii Rutiere americane (NHTSA), ca modul Autopilot a fost implicat în 736 de accidente soldate cu 17 morti în Statele Unite.

SURSA FOTO: stirileprotv.ro

 

Citește toată știrea

Un taxi autonom Waymo al Google, vandalizat şi incendiat la San Francisco
Publicitate