Publicitate

În data de 12 februarie 2024 a fost desfasurata o noua activitate de educatie anticoruptie si pentru promovarea integritatii în cadrul celei de-a VI-a editii a proiectului educational – informational „Info.Biblioteca: Viata – Anticoruptie – Libertate” (VAL), derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi.
Proiectul se adreseaza liceenilor si studentilor din institutii de învatamânt liceal si universitar ale judetului Iasi, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare si dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor si a unei conduite social-educationale privind importanta atitudinii preventive si antivictimale, precum si informarea corecta a grupului tinta în eventualitatea unor situatii de risc (coruptie, consum de droguri sau trafic de persoane).

Activitatea s-a desfasurat la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi. Prezentarile tematice au fost sustinute de reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi si Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iasi.

Aceste sesiuni de educatie, prin unificarea eforturilor institutiilor partenere, contribuie la conturarea unui bagaj informational al tinerilor despre metode, tehnici si mijloace de prevenire specifice de combatere a coruptiei, a traficului de persoane si de reducere a cererii si ofertei de consum de droguri.

Editia a VI-a a proiectului initiat de Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi, în parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi si Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iasi, se va derula pâna în luna iunie 2024, conform calendarului de desfasurare a activitatilor, în unitati scolare preuniversitare si universitare de la nivelul judetului Iasi.

SERVICIUL JUDETEAN ANTICORUPTIE IASI

 

Citește toată știrea

Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni în cadrul proiectului educaţional – informaţional „Info.Biblioteca: Viaţă – Anticorupţie – Libertate”
Publicitate