Publicitate

Spitalele, atacate cibernetic prin aplicatia Hipocrate. Aceasta este folosita de majoritatea spitalelor de stat, a fost tinta unui atac cibernetic de amploare care a avut repercusiuni asupra infrastructurii IT a 18 spitale din întreaga tara. 
Printre acestea se afla patru spitale importante din Bucuresti. Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a anuntat ca fost notificat în cursul acestei zile cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România.

Cititi si: Cum a fost posibil atacul cibernetic care a paralizat doua spitale iesene. La IRO, un virus a intrat în retea fiind posibile pierderi masive de date

Sistemul informatic Hipocrate este vândut si securizat de Romanian Soft Company, o firma controlata în trecut de ex-ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, aflat în închisoare pentru luare de mita. Securitatea cibernetica a câtorva dintre spitale afectate de atacul cibernetic este asigurata de firma Cymed, condusa de general de brigada (r) Daniel Ionita. Acesta a declarat la solicitarea DeFapt.ro ca majoritatea spitalelor nu au afectate conexiunile, doar aplicatia Hipocrate, care nu este în responsabilitatea sa.

Vezi mai multe detalii pe defapt.ro; SURSA FOTO: sighet247.ro

Citește toată știrea

Spitalele, atacate cibernetic au avut vulnerabilitate la aplicaţia Hipocrate
Publicitate