Publicitate

Singurul contracandidat al presedintelui rus în exercitiu Vladimir Putin în alegerile prezidentiale, Boris Nadejdin, care denunta ofensiva rusa în Ucraina, anunta joi ca i-a fost respinsa candidatura la presedintie de catre Comisia Electorala, relateaza Reuters.
”Participarea la alegerile prezidentiale din 2024 este cea mai importanta decizie politica din viata mea. Nu revin asupra intentiilor mele. Voi face apel împotriva deciziei Comisiei Electorale la Curtea Suprema”, anunta pe Telegram Boris Nadejdin.

Comisia a anuntat ca a descoperit sustineri falsificate în lista depusa de catre Boris Nadejdin, o acuzatie respinsa de catre acesta.

Alegerile prezidentiale sunt programate în perioada 15-17 martie.

Acesta este primul scrutin dupa ce Vladimir Putin a modificat Constitutia pentru a putea candida la înca doua mandate, dupa ce a efectuat deja patru mandate din 1999 încoace.

Dupa primele doua mandate, cel mai puternic om de la Kremlin a fost premier timp de patru ani, în perioada 2008-2012, din cauza unei limitari a numarului de mandate care nu mai exista, dupa care a fost reales în doua rânduri.

 

Citește toată știrea

Boris Nadejdin, singurul contracandidat al lui Putin în alegerile prezidenţiale, anunţă că i s-a respins candidatura
Publicitate