Publicitate

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, un apropiat al Dianei Sosoaca, a spus în legatura cu Tezaurul României de la Moscova ca Rusia nu datoreaza nimic României, ci dimpotriva, a iertat România de datoriile pe care le avea fata de Rusia, povestind în acest sens ce i-ar fi spus Brejnev lui Ceausescu în anii 60.
Valeri Kuzmin a spus ca fostii parteneri români „continua sa scoata, cum se spune la noi, o pisica moarta de la naftalina”, referindu-se la problema tezaurului pe care Rusia ar trebui sa-l returneze României.

Repetând o idee vehiculata anterior de Moscova, Kuzmin a spus clar ca tezaurul României nu va fi returnat si a sustinut ca, dimpotriva, România a ramas datoare Rusiei. El a evocat anecdotic în acest sens o scena petrecuta între fostul lider sovietic Leonid Brejnev si Nicolae Ceausescu, în anii 60.

„Tovarase, i-ar fi spus Brejnev lui Ceausescu, trebuie sa va spun, ca de la comunist la comunist, ca trebuie sa uitati de tezaur. Pentru ca, asa cum scrie si în documentele juridice, ca rezultat al tuturor activitatilor ce intra în responsabilitatea României, România are o datorie mai mare catre Rusia decât are Rusia catre România. Dar noua nu ne trebuie aceasta datorie de la voi. Va iertam de aceasta datorie”, a relatat ambasadorul Kuzmin.

Valeri Kuzmin mai sustine însa ca „nimeni nu poate acuza Rusia ca a sabotat relatia bilaterala cu România”.

 

Citește toată știrea

Prietenul lui Şoşoacă le transmite românilor să se lingă pe bot cu Tezaurul de la Moscova
Publicitate