Publicitate

Medicii de la Maternitatea din Botosani sustin ca sunt agresati verbal si amenintati dupa cazul Alexandrei Ivanov, tânara de 25 de ani care a murit în spital din cauza neglijentei cadrelor medicale.
Mai multi medici de la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta „Mavromati” Botosani s-au întâlnit, luni, cu prefectul judetului, Sorin Cornila, pentru a analiza activitatea acestei sectii, afectata de scandalul survenit ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov.

Medicii au adus în discutie faptul ca, în ultima perioada, a crescut numarul cazurilor de agresiune verbala din partea pacientelor si a apartinatorilor la adresa personalului medical.

„Am purtat o discutie cu o parte dintre domnii si doamnele doctor de la Maternitatea Botosani si cu doamna manager a Spitalului Judetean despre situatia care s-a creat acolo ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov. Am încercat sa vedem cum putem regla o parte dintre problemele care au aparut între timp. Sunt situatii în care pacientii sau apartinatorii devin violenti, iar personalul medical primeste amenintari, în timpul programului de garda. Mi-au solicitat sa-i sprijin pentru ca se simt amenintati, sunt stigmatizati. Eu i-am asigurat de sprijinul meu si i-am asigurat ca am încredere în personalul medical din Botosani. Sunt convins ca avem medici profesionisti, dedicati, cu empatie si care-si onoreaza profesia. Cred ca, daca în cazul Alexandrei a fost o culpa medicala sau altfel de probleme, adevarul va iesi la suprafata si justitia functioneaza”, a declarat prefectul Sorin Cornila.

Alexandra Ivanov, o tânara de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape noua ore dupa ce a fost internata în Maternitatea din Botosani. Ea era însarcinata în luna a treia si a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, dupa ce a acuzat dureri si hemoragie.

Dupa ce a fost supusa unui set de analize si a fost perfuzata, cadrele medicale au ignorat-o toata noaptea. A doua zi dimineata, starea ei de sanatate s-a înrautatit considerabil, decedând în Sectia de anestezie – terapie intensiva.

Tânara de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape sapte ore, de îngrijiri medicale, se arata într-un raport preliminar întocmit de Directia de Sanatate Publica Botosani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internata la ora 23,30 cu „sângerare pe cai genitale externe, dureri hipogastrice si lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcina oprita în evolutie, metroragie minora, observatie anemie secundara”.

Inspectorii sanitari au stabilit ca „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic si un medicament, pâna la 07,35 nu a mai fost efectuata nicio manevra de îngrijire” pentru tânara respectiva. AGERPRES

 

Citește toată știrea

Botoşani: Medicii de la Maternitate susţin că sunt agresaţi verbal după cazul Alexandrei Ivanov
Publicitate