Publicitate

Specialistul ORL este un medic care trateaza nasul, gâtul si urechile. Calificarea sa înglobeaza ansamblul unor structuri si organele ale capului si gâtului, cu exceptia creierului si ochilor.
Este un bun cunoscator a afectiunilor acestor organe si a practicilor de examinare care permit stabilirea unui diagnostic precis. Medicul ORL trateaza problemele virale, bacteriane, congenitale si pe cele ce au alte cauze. Acesta dispune de diferite dispozitive si tehnici ce îl ajuta sa puna în practica cunostintele si sa aduca confort pacientilor.. 

Un astfel de medic este Dr.Adrian Avasiloaiei. Drept urmare, atunci când mergi pentru prima data la un consult Orliasi.ro nu va trebui sa îti faci griji deoarece te vei afla pe mâini bune.

Consultatia, primordiala pentru a gasi originea si remediul afectiunii de care suferi

Atunci când pasesti în cabinetul unui medic ORL, acesta nu îti va prescrie direct un tratament medicamentos, va cauta întâi sa îti puna un diagnostic corect si precis. Acest prim consult consta în chestionarea pacientului cu privire la durerile sau simptomele pe care le prezinta, frecventa si intensitatea acestora. Medicul ORL va tine cont de istoricul medical al pacientului dar si de eventualele afectiuni de care sufera membrii familiei.

Dupa, va efectua un examen aprofundat pentru a determina problema. Altfel spus, va efectua o serie de teste precum audiometrie sau otoscopie pentru a depista eventuale tulburari de auz. În functie de situatie, ar putea efectua o rinofibroscopie sau o sinuscopie. La toate acestea se pot adauga examene de laringoscopie directa si indirecta pentru a examina starea gâtului pacientului.

În urma efectuarii tuturor testelor necesare, medicul ORL va putea recomanda examene suplimentare precum o radiologie. Acesta cunoaste cel mai bine suferintele din sfera ORL si este în masura sa îti prescrie tratamentul medicamentos adecvat.

Detectarea problemelor la copii, adulti sau la persoanele în vârsta

Copilul are un sistem imunitar vulnerabil. Este adesea cel mai afectat de toate aceste afectiuni din sfera ORL: sinuzita, otita, laringita, faringita, etc. Poate în egala masura suferi de otite repetitive, de dureri persistente sau de probleme cu auzul. Toate aceste patologii vor fi determinate la nivelul urechilor. Apoi la nivelul nasului si sinusului mai pot exista alergii, pierderea mirosului si sinuzite repetitive. Anginele si anomaliile ganglionilor sunt în egala masura afectiuni capabile sa afecteze gâtul si laringele.

Toate aceste patologii se agraveaza daca nu se iau masurile necesare din timp. Medicul pediatru îti va recomanda fara îndoiala consultarea unui medic ORL.

Atunci când un adult are nevoie de un medic ORL va avea posibilitatea sa afle patologia de care sufera. Cu alte cuvinte, adultii si persoanele în vârsta vor afla mai multe informatii cu privire la starea lor de sanatate. Aceste patologii sunt cel mai adesea aflate în strânsa legatura cu fumatul si cu consumul de alcool. Mai apoi, un alt factor de risc este expunerea regulata si prelungita la zgomote puternice.

În plus, în cazul unui adult sau unei persoane în vârsta exista si riscul pierderii auzului, aparitia unor alergii sau aparitia unor ganglioni. Aceste afectiuni pot avea drept principala cauza vârsta, înaintarea în vârsta. 

În momentul în care simti o durere  neobisnuita la nivelul sferei ORL, consultarea unui medic ORL este cea mai buna solutie. Este singurul specialist care detine puterea de a diagnostica corect o afectiune si de a oferi un tratament adecvat.

Citește toată știrea

Cabinet ORL în Iași – Dr. Adrian Avasiloaiei (P)
Publicitate