Publicitate

Reumatologia diagnosticheaza si trateaza bolile sistemului musculo-scheletal. Contextele specifice si simptomatologia afectiunilor reumatologice se pot manifesta odata cu înaintarea în vârsta sau în urma parcurgerii anumitor episoade medicale severe. Bolile cronice, traumatismele sau schimbarea brusca a dinamicii activitatilor frecvent adoptate, precum renuntarea la antrenamentele sportive de performanta, pot conduce la instalarea afectiunilor reumatologice.
Afectiuni si disconfort

Afectiunile specifice reumatologiei sunt manifestate printr-o simptomatologie distincta. Durerile articulare la umeri, coate, genunchi, încheietura mâinii sau glezna, sunt primele semne ale acestor afectiuni. Acestea pot fi dublate de inflamatii locale, deformari articulare, diminuarea amplitudinii miscarilor, slabiciune musculara si o stare generala de oboseala si lipsa de vitalitate. 

Bolile reumatice sunt afectiuni inflamatorii autoimune care determina sistemul imunitar sa actioneze asupra articulatiilor, tendoanelor, muschilor si chiar asupra organelor interne. Printre afectiunile reumatologice cele mai severe pot fi amintite osteoartrita, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, scleroza sistemica, artrita psoriazica, vasculitele sistemice, boala mixta de tesut conjunctiv, osteoporoza, guta, lombosciatica, tendinita calcifica, sindromul de canal carpian sau poliartrita reumatoida. 

Control de specialitate si diagnosticare

Indiferent daca va confruntati cu disconfort la nivelul umerilor sau soldului, daca sesizati micsorarea amplitudinii miscarilor, daca aveti dureri severe la nivelul musculaturii si al articulatiilor, este recomandat un consult de specialitate. Accesând https://andreeaobreja.ro  puteti efectua o programare online, fara a fi nevoiti sa sunati, în acelasi timp obtinând toate datele legate de serviciile medicale puse la dispozitie de clinica de specialitate.

Profesionalismul personalului si experienta medicului Andreea Obreja vor constitui factorii hotarâtori în luarea deciziei de a solicita un consult, diagnosticare si tratament. Pentru a se stabili un diagnostic exact si corect, se utilizeaza o serie de teste în vederea depistarii bolilor autoimune.

Testul ANA, anticorpi anti-nucleari, reprezinta una dintre primele testari cu rolul de a confirma sau infirma prezenta unei afectiuni autoimune. Pentru acuratetea diagnosticarii unei anumite afectiuni, medicul apeleaza la un set suplimentar de teste care au rolul de a depista anticorpii specifici fiecarei afectiuni. Astfel veti beneficia de o diagnosticare corecta si reala, punctul de pornire catre tratamentul si terapiile potrivite profilului dumneavoastra medical.

Tratamente si terapii

Afectiunile reumatologice impun stabilirea unui tratament personalizat. Personalul medical urmareste îndeaproape evolutia fiecarui pacient, astfel încât sa poata sesiza îmbunatatirea starii de sanatate si sa poata interveni cu modificarile necesare. Tratamentele bolilor autoimune nu asigura vindecarea totala, însa rolul acestora este acela de a reduce raspunsul imun hiperactiv si semnele de inflamare, asigurând o ameliorare a durerii si sporind mobilitatea. Medicatia antiinflamatoare este cel mai des adoptata si prescrisa în tratarea acestui palier. Terapiile biologice constau în administrarea de medicamente care au rolul de a bloca activitatea celulelor care declanseaza inflamarea. O alta terapie adoptata este cea aplicata intra-articular, procedura prin intermediul careia tratamentul este aplicat direct în articulatiile afectate. 

Kinetoterapia reprezinta o terapie de succes pe acest palier, miscarile specifice ajutând la diminuarea disconfortului si actionând asupra cauzelor care genereaza durerea. Combinata cu masajul, kinetoterapia poate avea rezultate multumitoare si de durata. 

Terapia intravenoasa este reprezentata de introducerea luminii în circuitul sangvin. Este o terapie adoptata pentru multe afectiuni, aceasta iradiere a sângelui crescând vitalitatea organismului si reducând disconfortul si oboseala, prin aportul semnificativ de oxigen pe care îl furnizeaza. 

Infiltratile reprezinta forma de tratament care consta în injectarea cortizonului în zonele dureroase, precum glezna, genunchiul, cotul, soldul sau umarul.

Citește toată știrea

Reumatologie Iaşi la Dr. Andreea Obreja (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate