Publicitate

Politia a tras cu gaze lacrimogene asupra manifestantilor de pe bulevardul Champs Elysees din Paris, sâmbata, la scurt timp dupa ce un „convoi al libertatii” care protesta împotriva restrictiilor COVID-19 a ajuns în capitala Frantei, transmite Reuters.
Masinile care transportau protestatari au reusit sa treaca de punctele de control ale politiei din centrul Parisului pentru a bloca traficul în jurul celebrului Arcul de Triumf.

Inspirati de demonstratiile „Convoiul Libertatii” din Canada, automobilistii au fluturat steaguri franceze si au claxonat, sfidând ordinul politiei de a nu intra în oras.

Politia le-a spus protestatarilor sa plece, în timp ce unii dintre ei se urcau pe masinile lor în mijlocul sensului giratoriu din partea de sus a Champs Elysees.

Anterior, politia a anuntat ca a oprit 500 de vehicule care încercau sa intre în Paris si aproape 300 de amenzi au fost date ocupantilor acestora pâna la jumatatea diminetii.

Cu mai putin de doua luni înainte de alegerile prezidentiale, guvernul presedintelui Emmanuel Macron este dornic sa evite ca protestele sa se transforme în manifestatii de amploare precum cele antiguvernamentale „Vestele galbene” din 2018.

Politia a transmis si ca a arestat cinci protestatari în sudul Parisului, în posesia carora a gasit prastii, ciocane, cutite si masti de gaze.

Autoritatile au mobilizat peste 7.000 de politisti, au ridicat puncte de control si au desfasurat transportoare blindate si camioane cu tunuri de apa înainte de proteste.

Citește toată știrea

”Convoiul libertății” din Paris, atacat de polițiști cu gaze lacrimogene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate