Publicitate

O echipa din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) a descins joi dimineata la sediul Primariei din Rediu.
Informatia a fost confirmata pentru ZDI de surse judiciare. Primarul comunei, Ciprian Grosu, nu a putut fi contactat pâna la aceasta ora. Acesta se afla în conflict cu unii subordonati cu functii în Primarie, de mai mult timp.

Din primele informatii furnizate de reprezentantii Parchetului, procurorii ancheteaza posibile fapte de coruptie cu privire la organizarea unui concurs pentru ocuparea de posturi vacante.

“În cursul zile de astazi, 21.09.2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta si în baza ordonantelor de delegare dispuse de catre procurorul din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, lucratorii de politie judiciara din cadrul Directei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, împreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice pun în executare un numar de sase mandate de perchezitie domiciliara, din care doua la sediul UAT Rediu, judetul Iasi.

Situatia de fapt în cauza vizeaza posibile infractiuni de coruptie savârsite în contextul organizarii unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre lucratorii Brigazii Operatiuni Speciale Iasi.

Precizam ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa înfranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, au precizat reprezentatii DGA.

CITESTE SI: VIDEO Primarul comunei Rediu îsi acuza contabila si viceprimarul de furt de documente. Plângeri penale la Politie cu imagini filmate

Reamintim ca administratia locala din Rediu a fost scena mai multor scandaluri si dosare de coruptie în ultimii ani. Vom reveni cu detalii.

Citește toată știrea

Descinderi ale DGA la Primăria Rediu. S-au trucat concursuri de angajare?
Publicitate