Publicitate

Este o idee foarte buna de design, folosita frecvent în tarile occidentale. Aspectul nefinisat al caramizii va oferi încaperii o imagine deosebita, care va trece cu greu neobservata. Indiferent de ce stil doriti sa abordati, caramida se va potrivi perfect, indiferent daca acesta este traditional, rustic sau chiar modern.
Caramida este un finisaj cu aspect estetic deosebit, un material extrem de versatil, care are capacitatea de a genera schimbari de efect într-o locuinta, cu efort minim. Mai mult, combinata cu accesoriile potrivite te poate ajuta sa schimbi cu usurinta stilul unei încaperi. Placile de caramida alba sau gri, în combinatie cu mobilier din lemn nefinisat sau cu piese vintage te vor ajuta sa obtii un interior shabby-chic. Pentru un design nordic, ai nevoie de caramida deschisa la culoare, de un decor minimalist si de mobila din lemn alb, cu linii bine structurate.

Daca îti doresti o camera cu influente rustice, opteaza pentru placi din caramida rosiatica, cu aspect uzat, pe care sa le combini cu grinzi masive din lemn, piese de mobilier traditional si accesorii rurale: covoare împletite, rogojini sau vase din lut. În sfârsit, pentru un decor industrial, poti alege caramida rosie, care se potriveste foarte bine cu tevile lasate la vedere si cu mobilier metalic. Bineînteles, acest element se poate integra cu usurinta si într-un interior clasic – zugraveala în culori calde si mobila neutra se potrivesc cu orice tip si textura de caramida.

Caramida este un finisaj de calitate, care se integreaza cu usurinta în orice camera si se potriveste atât încaperilor amenajate în stil traditional, cât si modern. Fiind un material care sugereaza confort si caldura, în interior, caramida este folosita cu predilectie în living si dormitor.

În sufragerie sau living, îti sugeram sa îmbraci în caramida aparenta un perete întreg. În functie de preferinte, poti alege culoarea gri sau rosiatica. Pentru un efect cât mai relaxant, adauga tesaturi din fibre naturale sau mobilier în culori cât mai calde. Un semineu va completa decorul în mod inspirat. De asemenea, daca între living si bucatarie exista un perete despartitor, si acesta poate fi decorat cu placi de caramida. Acelasi sfat este valabil si pentru stâlpii de rezistenta.

În dormitor, poti alege sa decorezi peretele pe care este amplasat patul. De exemplu, în dormitorul cu elemente shabby-chic se poate decora cu caramida aparenta în culoarea untului si, cu atmosfera feminina emanata de mobilier, dormitorul va crea o impresie de foarte luminos si elegant.

Iar în bucatarie poti folosi caramida în locul faiantei  si o sa vezi ca efectul estetic este unul garantat. Practic, caramida aparenta în bucatarie este o placare nu numai surprinzatoare dar si de mare efect. Este amenajarea care poate contrasta cu restul mobilierului si poate chiar da stilul bucatariei.

Daca te gândesti la baie, ei bine, un perete din caramida nu îsi gaseste prea des locul în aceasta încapere, dar rezultatul poate fi unul de-a dreptul spectaculos si este o alegere inedita, care va scoate din anonimat baia ta. Mai mult, într-o baie în care numai unul dintre pereti este placat cu caramida aparenta nu doar creaza un aspect agresiv placut dar da si o personalitate aparte.

Unul dintre principalele atuuri ale acestui finisaj este versatilitatea, capacitatea fantastica de adaptare în decoruri extrem de variate si usurinta cu care se asorteaza cu piese de mobilier de factura extrem de diferita, de la cele clasice si pâna la cele moderne. Lemnul, fierul forjat, sticla, otelul cromat dar si elementele din pal melaminat arata firesc si încântator în asociere cu acest finisaj versatil. De fapt, nu exista vreun material care sa nu poata fi folosit în combinatie cu caramida aparenta de interior.

 

Citește toată știrea

V-ați gândit vreodată să utilizați pentru decorarea interioară a locuinței cărămidă nefinisată?
Publicitate