Publicitate

Apai, dragi ieseni, daca tot s-a topit de-acuma zapada, inclusiv de pe sub garduri, inclusiv gramezile alea negre si urâte de prin fundul gradinilor, haideti sa va spunem una faina despre cum a stat treaba la Iasi în primele zile ale troienelor din târg, pe la începutul lunii trecute. 
Stiti voi: Iadul alb si restul… Caci, n-o sa va vina a crede, dar înca mai plutesc multe necunoscute aicea. Nea Mihaita, ia’n sa iei si matale un pix cu pasta plina si-o foaie de hârtie mare, pentru notat, ca unele o sa le auzi aicea ‘sa în premiera, chit ca e din ograda matale si chit ca trebuia sa le stii de mult, daca vrei sa nu ne prinda iar zapada la Iasi în fundul gol!

Niscai surse din interior ne-au povestit ca, în seara aia cea mai nasoala a ninsorii de la Iasi, prima seara adicatelea, utilajele derectiilor din subordinea premariei specifice deszapezirilor erau asa de nepregatite încât care avea sare nu avea motorina, care avea motorina nu avea magaoaia prinsa în fata, care avea clorura încarcata nu avea sofer, si tot asa. Încât, zice-se, plecau oamenii la viteza la strada cu utilajul, dar dupa o ora ba ramâneau fara clorura, ba fara motorina etc. Ca sa nu mai spunem ca multe din utilaje nici n-au apucat sa iasa din baza, de nepregatite ce erau. Astea, însa, cica nici macar nea Mihaita nu le stie, da, da, nici macar acuma, la o luna de la nenorocire, pe motiv ca derectorii cu pricina nici macar nu i-au spus ce catastrofal stau în baze cu utilajele, ca sa nu-l supere, ci doar l-au aburit ca asa se face, ca înca e viscol si alea-alea, poezia, stiti voi care.

Bun, acuma ca într-o anumita masura toate s-au tras de la lipsa de fonduri gândita de la palatul cel roznovan, unde cica s-ar fi calculat ca iarna nu mai vine anul asta pe la Iasi, apai, cam da, asta asa este. Altceva voiam însa sa va spunem noi aicea azi, în legatura cu situatiunea. Dar, pentru asta, haideti repejor la pulsuletul urmator!

Niscai impresii, la cald

Asadara, mai ales ca impresia noastra în sensul asta e ceva mai veche, furisându-ni-se în creier si cu alte ocazii similare: voi n-ati sesizatara, dragilor, ca, de vreun an sau doi încoace, hârsâitii derectori din subordine l-au cam luat de papache pe nea Mihaita si, la vreo belea mare, ei doar îi susura ce sa spuna lumii apoi îl împing în fata pe el ca sa zica poezioara la public si sa încaseze el castanele? Asta, evident, în loc sa fie invers?

Mna, întrebam, nu dam cu paru;, dar asta e impresia mai multor oameni, zau. Hmm, o fi oare de la încalzirea globala? De la rezbelul de peste granita? Sau o fi vorba, cine mai stie, despre treburile alea nocturne despre care se tot bârfeste atâta, Doamne apara-ne si pazeste?

PS: Circula niscaiva zvonuri prin târg legat de o candidatura la premarie pe lista aurista, una venind din zona partidoiului. Nu dam deocamdata nume, ca sa nu stricam negocierile, ca înca se negociaza la greu, pe masa fiind nu numai localele, dar si europarlamentarele. Stati deci pe-aproape, ca sa ajungem departe!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Doamne fereşte: aşa ceva? Dezvăluiri negre de sub marea zăpadă albă de la Iaşi
Publicitate