Publicitate

Presedintele USR, Catalin Drula, fost ministru al Transporturilor, solicita „o ancheta rapida si profesionista” în cazul accidentului de pe santierul Autostrazii 7, în zona Calimanesti din judetul Vrancea.
„Tragice vestile din aceasta dimineata de pe santierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg catre victimele acestei explozii si familiile lor. În al doilea rând, cer o ancheta rapida si profesionista prin care sa aflam vinovatii acestei tragedii si masurile, ca sa nu se mai repete niciodata”, a scris Drula, joi dimineata, pe pagina sa de Facebook, noteaza Agerpres.

El sustine ca „pe acest lot de autostrada nu exista contract semnat pentru dirigentia de santier (supervizare – în termeni tehnici)”.

„Este aceeasi situatie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzau si Pascani, semnate cu acelasi constructor. Supervizorul este o firma specializata contractata de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranta si Sanatatea în Munca), care urmareste toate lucrarile desfasurate pentru conformitate. La aproape doi ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitatiile pentru contractarea acestor servicii esentiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzau – Focsani – Bacau – Pascani”, arata fostul ministru al Transporturilor.

Citește toată știrea

Drulă, după explozia de pe A7: Pe acest lot nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier
Publicitate