Publicitate

HiSky, unul dintre principalii operatori aerieni de pe piata din România, anunta lansarea unui amplu proces de recrutare personal de zbor. Compania aeriana deschide câteva zeci de pozitii pentru piloti si însotitori de bord, care se vor alatura echipei companiei, în baza operationala din Bucuresti. În cadrul campaniei, pe parcursul lunii septembrie, reprezentantii HiSky vor organiza evenimente în mai multe orase ale tarii. Astfel, aplicantii vor putea sustine interviuri în Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Baia Mare si Iasi.
Elementul de noutate pe care aceasta campanie de recrutare îl aduce este reprezentat de nivel de experienta solicitat. Astfel, pe lânga pilotii cu certificari, aflati deja la un nivel profesional avansat, pe care compania îi cauta, HiSky îsi mentine promisiunea de a investi în pregatirea profesionala si formarea pilotilor începatori. Absolventii scolilor de aviatie, fara un numar semnificativ de ore de zbor, cu sau fara type rating, sunt asteptati sa aplice pentru un post care le va asigura formarea de care au nevoie pentru avansarea în cariera.

“Suntem o companie tânara si, de la început, ne-am dorit sa facem mai mult decât sa ocupam un loc în piata. Vrem sa venim cu propria noastra contributie, iar în ceea ce priveste piata muncii în acest domeniu, atât de specializat, am ales sa dam o sansa pilotilor talentati si pasionati, dar care înca se afla la început de drum. Este o investitie pe care suntem dispusi sa o facem, pentru a fi parte din solutie. Unul dintre motivele pentru care exista acest deficit de personal este tocmai acesta, foarte putine companii aeriene aloca resursele necesare pentru a forma personal. Exista sute de tineri care, cu mari sacrificii financiare, obtin licenta de pilot pentru ca mai apoi sa nu îsi gaseasca un loc de munca. Aplicam deja aceasta strategie, cu mare succes, de câtiva ani. Majoritatea celor mai buni copiloti pe care îi avem astazi, au ajuns la noi cu foarte putine ore de experienta, dar cu mult talent si cu dorinta de construi. Suntem deja recunoscuti în piata ca având unii dintre cei mai buni piloti, iar faptul ca au fost formati de noi ne face cu atât mai mândri. Criteriul principal pentru ca un pilot sa se alature echipei noastre este profesionalismul, asadar sper sa cunoastem la interviu profesionisti aflati la orice nivel al carierei.”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Investitia în formarea personalului este asumata de companie si pentru însotitorii de bord. Astfel, sunt invitati la interviu si toti care doresc sa înceapa o cariera în acest domeniu, chiar daca nu au mai detinut astfel de pozitii anterior sau nu au urmat cursuri de pregatire. Dupa parcurgerea procesului de recrutare, compania le va oferi candidatilor selectati, gratuit, toate training-urile si cursurile de instruire necesare, care vor fi efectuate în cadrul unei scoli europene de aviatie acreditate.

Primul pas pe care trebuie sa îl faca cei care urmaresc ocuparea unui post de pilot sau însotitor de bord HiSky este sa transmita un CV pe adresa crewapplication@hisky.aero. Candidatii selectati vor fi contactati de reprezentantii companiei pentru programarea unui interviu.

Compania aeriana HiSky opereaza o flota de sapte aeronave Airbus din familia A320, cu o vârsta medie de 7 ani, respectiv o aeronava A319, patru aeronave A320 si doua A321 neo, de productie 2023. În România, compania opereaza zboruri regulate de aeroporturile din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi si Baia Mare, catre destinatii domestice si internationale, dar si curse charter, catre destinatii de vacanta din Europa, Asia si Africa.

Citește toată știrea

Compania aeriană HiSky recrutează piloți și însoțitori de zbor în Iași. Condiţii mai lejere de selecţie
Publicitate