Publicitate

Saptamâna aceasta a fost semnat contractul de finantare pentru proiectarea si executia Sectiunii III Leghin – Tg. Neamt din Autostrada A8, cu o valoare de 313 milioane de euro si finantare asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta. Tronsonul Leghin-Târgu Neamt va avea o lungime totala de 29,9 kilometri, 13 poduri, 11 pasaje, doua viaducte, doua noduri rutiere, patru spatii de servicii si un centru întretinere si coordonare.
“Partidul National Liberal a jucat un rol crucial pentru ca astazi acest proiect sa devina realitate. PNL a sustinut si a votat în Parlamentul României proiectul de lege care prevedea construirea cu prioritate a Autostrazii A8 pe traseul Iasi – Târgu Mures. De asemenea, prin guvernarea condusa de premier liberal, am reusit sa introducem finantarea capetelor montane ale Autostrazii A8 în Planul National de Redresare si Rezilenta, asigurând astfel certitudinea fondurilor. Tot Partidul National Liberal a eliminat ideea controversatului parteneriatului public-privat, care ar fi pus în pericol acest obiectiv, transferând responsabilitatea catre Ministerul Transporturilor, cu propunerea de finantare prin fonduri europene. Partidul National Liberal, prin ministrii sai si administratia liberala a Iasului, respectiv Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi dar si UAT-urile traversate de A8, au fost prioritizate toate sarcinile necesare urgentarii acestui proiect.”, a declarat Alexandru Muraru, presedintele PNL Iasi.

Autostrada A8, alaturi de celelalte investitii de infrastructura rutiera mare proiectate pentru zona Moldovei, reprezinta esenta dezvoltarii Iasului si a întregii Regiuni de Nord-Est pe toate planurile socio-economice.

„Astazi, lucrurile pe care ni le-am asumat si le-am promis se înfaptuiesc. Vestea si mai buna este ca finantarea prin PNRR a acestor 30 de km pe tronsonul Leghin – Târgu Neamt înseamna si un orizont de timp bine definit pentru finalizarea lucrarilor – sfârsitul anului 2026. Dupa atâtia ani de asteptare si promisiuni, avem, în sfârsit, siguranta ca vom circula pe autostrada în urmatorii ani si ca vom avea legatura promisa cu vestul tarii, prin A8, si cu sudul tarii, prin A7. Am fost ambasadorii constanti ai acestui proiect înca de la preluarea guvernarii, iar odata cu câstigarea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, echipa noastra a reprezentat Iasul în relatia cu autoritatile centrale pentru sustinerea celui mai important proiect de infrastructura rutiera a Moldovei. Este o reusita pentru comunitatea noastra si ma bucur ca suntem în fata acestei etape care arata ca toate eforturile de pâna acum au dat rezultate.”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

Citește toată știrea

Primul șantier deschis pe Autostrada A8 cu finanțarea din PNRR! Partidul Naţional Liberal a jucat un rol crucial pentru ca astăzi acest proiect să devină realitate (P)
Publicitate