Publicitate

Aproximativ 16 la suta dintre italieni considera ca imitarea strigatelor de maimuta si proferarea de injurii rasiste, precum cele care l-au vizat recent pe portarul lui AC Milan, Mike Maignan, se justifica când sustii o echipa de fotbal, conform unui sondaj publicat joi, citat de AFP.
În acest sondaj, realizat între 24 si 26 ianuarie, de institutul SWG, pe un esantion de 800 de persoane, 16 la suta dintre cei chestionati considera ca „a imita tipete de maimuta sau a arunca cu banane în jucatorii de culoare” este normal când sustii o echipa.

O proportie similara din acest esantion reprezentativ declara ca a fi suporter al unei echipe permite sa spui „tigan” sau „evreu” unui jucator (18-), dar si sa insulti un jucator din cauza nationalitatii sau originilor sale (18-).

Conform aceluiasi sondaj SWG, 74- dintre persoanele chestionate considera normal ca „jucatorii vizati sa ia atitudine ferma în aceste cazuri”, dar 22- considera ca „în calitate de persoane publice platesc un pret pentru acest lucru si trebuie sa îndure ce li se întâmpla”.

Jumatate dintre cei chestionati (51-) considera ca a insulta propria echipa sau sportiv dupa un rezultat prost este ceva normal pentru un suporter. La fel, 46- considera ca insultarea arbitrilor este legata de prezenta la stadion.

Pe 20 ianuarie, portarul echipei AC Milan si al nationalei de fotbal a Frantei, Mike Maignan, a parasit terenul de joc dupa ce a fost tinta strigatelor rasiste la meciul cu Udinese (3-2), îndreptându-se spre banca de rezerve în min. 34 si apoi urmat de coechipierii sai.

În urma acestor incidente, Maignan a îndemnat instantele conducatoare sa ia masuri împotriva acestui flagel care revine în mod constant pe stadioanele de fotbal. AGERPRES

Citește toată știrea

Fotbal: Strigătele de maimuţă pe stadion, justificate pentru 16 la sută dintre italieni (sondaj)
Publicitate