Publicitate

Senatul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) a validat vineri, 9 februarie 2024, în unanimitate, rezultatele alegerilor care au avut loc la Politehnica ieseana pentru desemnarea structurilor de conducere în mandatul 2024 – 2029.
Au fost validate rezultatele alegerilor rectorului, directorilor de departamente, membrilor consiliilor facultatilor si ai noului Senat, care urmeaza sa se întruneasca începând cu 1 martie.

Prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul în exercitiu, a obtinut un nou mandat la conducerea institutiei de învatamânt superior, câstigând alegerile cu 71,4-, 367 de voturi „pentru”. Contracandidatul sau, sef lucrari dr. ing. George Taranu, a obtinut 28,6-, 147 de voturi exprimate.

Sedinta Senatului este ultima întâlnire a forului academic în actuala structura, în urmatoarea sedinta, programata pe 1 martie, urmând a fi desemnat presedintele Senatului din rândul senatorilor. În aceeasi sedinta au fost validate si rezultatele pentru alegerea studentilor reprezentanti în structurile universitatii: consiliul fiecarei facultati si Senat.

„Am remarcat prezenta masiva la vot a cadrelor didactice si a studentilor, precum si înscrierea în cursa electorala, la toate nivelurile, a unui numar semnificativ de colegi. Îmi exprim speranta deplina în mentinerea unui climat de cooperare, bazat pe eficienta, transparenta si profesionalism, între Senat si membrii Consiliului de Administratie, creând astfel premisele abordarii cu succes a provocarilor care ne stau în fata. Actualizarea tuturor procedurilor universitatii în acord cu noua Lege a învatamântului superior, precum si armonizarea acestora din perspectiva participarii la alianta universitara INGENIUM sunt numai doua dintre directiile prioritare pe care se va concentra activitatea Senatului universitatii în perioada imediat urmatoare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Iulian-Aurelian Ciocoiu, presedintele Senatului TUIASI.

În ceea ce priveste alegerile pentru rectorul universitatii, care au avut loc pe data de 5 februarie,  s-au prezentat la urne un numar de 555 de membri ai comunitatii academice din totalul de 663 care aveau drept de vot, un procent de 83,71-. Documentele cu privire la rezultatele alegerilor sunt transmise la Ministerul Educatiei, care va emite ordinul de numire în functie al noului rector.

„Sunt onorat si multumesc colegilor mei si studentilor pentru sustinerea obiectivelor, în fapt a proiectelor, noi sau a celor pe care le-am propus în continuare comunitatii TUIASI pentru urmatorul mandat! Prin aceste proiecte îmi doresc sa fie asigurate jaloanele evolutiei sustenabile a universitatii noastre pe termen mediu, ideal pe termen lung. Proiectele finalizate, continuate sau viitoare, nu sunt ale unei persoane, chiar daca aceasta este rectorul, nici ale unei echipe de conducere. Proiectele sunt ale întregii comunitati academice, cadre didactice, studenti, personal administrativ, alumni, parteneri. De aceea multumesc pentru onoranta sustinere a acestor proiecte atât prin vot, cât si prin participarea directa la implementarea lor!”,   a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval.

Dupa ce mandatul obtinut de prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval va fi confirmat de catre Ministerul Educatiei, în termen de trei zile acesta îsi va desemna echipa de prorectori, pe care o va prezenta Senatului. Ulterior, se va publica metodologia de concurs si calendarul pentru concursul de selectie a decanilor la toate cele 11 facultati ale universitatii.

Citește toată știrea

Rezultatele alegerilor la TUIASI, validate de Senatul universității. Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost ales rector cu 71,4% din voturile valabil exprimate (P)
Publicitate