Publicitate

Ministerul de Externe din Israel a emis, vineri, un avertisment de calatorie pentru Ucraina si a anuntat evacuarea personalului ambasadei si a familiilor diplomatilor israelieni stationati acolo, pe fondul temerilor privind o invazie rusa, informeaza Times of Israel.
Într-un comunicat al ministerului, israelienii aflati în prezent în Ucraina au fost îndemnati sa ia în considerare parasirea tarii si „în orice caz sa evite apropierea de centrele de tensiune”.

De asemenea, s-a cerut israelienilor care sunt acolo sa se înregistreze online la minister. Aproximativ 4.000 de israelieni au facut acest lucru pâna vineri, dar s-ar putea ca numarul sa fie de doua ori sau de trei ori mai mare, conform Channel 13.Israelienii care planuiesc sa calatoreasca în Ucraina ar trebui sa reconsidere acest lucru, a adaugat ministerul. Ministerul de Externe a declarat ca a decis sa evacueze familiile diplomatilor si personalului israelian de la ambasada de la Kiev.

Ambasada va continua sa functioneze, mai putin de 10 diplomati ramânând deocamdata, sustine Channel 13. Statele Unite si alte câteva tari au luat deja masuri pentru a evacua familiile diplomatilor din Ucraina, în timp ce Marea Britanie i-a îndemnat vineri pe cetatenii britanici de acolo sa „plece acum, cât timp sunt înca disponibile mijloace comerciale”.

În comunicatul Ministerului de Externe, care a citat „înrautatirea situatiei” din Ucraina, nu se mentioneaza Rusia si nici perspectiva unei invazii ruse.

Citește toată știrea

Israelul a anunţat evacuarea familiilor personalului diplomatic din Ucraina
Publicitate