Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat nivelul de alerta pentru Ucraina, în contextul ultimelor evolutii de securitate din proximitatea Ucrainei si din regiunea Marii Negre.
De asemenea, au fost luate masuri privind repatrierea pe baza voluntara a membrilor de familie ai personalului diplomatic si consular din cadrul misiunilor diplomatice si consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce priveste Ambasada României la Kiev si Consulatul General al României de la Odessa.

Totodata, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic si consular neesential de la misiunea diplomatica si o parte a oficiilor consulare din Ucraina.
Conform nivelului de alerta actual, MAE recomanda puternic cetatenilor români evitarea oricarei deplasari în Ucraina si manifestarea unei atentii deosebite. Cetatenii români aflati pe teritoriul Ucrainei sunt sfatuiti sa reevalueze necesitatea de a ramâne pe teritoriul acestui stat.
De asemenea, se recomanda ferm evitarea deplasarilor în Peninsula Crimeea si în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Donetk si Lugansk, precum si în zona de frontiera a Ucrainei cu Federatia Rusa si Belarus, reamintind ca situatia de securitate se mentine tensionata si fluida.
MAE recomanda cetatenilor români care se afla în Ucraina sa manifeste atentie sporita si sa respecte reglementarile stabilite de autoritatile ucrainene.
Astfel cum este mentionat si în alerta de mai jos, MAE le recomanda cetatenilor români care se afla în Ucraina sa-si notifice coordonatele prezentei lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro.

Citește toată știrea

MAE a dispus retragerea corpului diplomatic român din Ucraina
Publicitate