Publicitate

Fortele Kievului au facut progrese pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson din sudul Ucrainei, potrivit unor surse rusesti, se arata în analiza de joi a Institutului pentru Studiul Razboiului. Fortele ucrainene au continuat miercuri atacurile terestre pe malul estic (stâng) al regiunii Herson si ar fi avansat, porivit unor surse rusesti.
Millbloggeri rusi au afirmat ca fortele ucrainene au avansat la sud-vest de Krynky (la 30 km nord-est de orasul Herson si la 2 km de râul Nipru) si au stabilit un cap de pod într-o zona forestiera din apropiere.

Surse rusesti au mai spus ca luptele sunt în curs de desfasurare în apropiere de Krynky si ca unitatile rusesti de aviatie si artilerie lovesc puternic zona. Statul Major General ucrainean a raportat ca fortele Kievului mentin pozitiile pe malul estic al râului Nirpu.

Corespondentii rusi au afirmat ca fortele ucrainene continua sa transfere noi grupuri de asalt pe malul stâng si ca 300-400 de militari ucraineni se afla în apropiere de Krynky.

Fortele rusesti se lupta sa împiedice eforturile ucrainene de aprovizionare si întarire a pozitiilor lor pe malul estic al regiunii Herson, potrivit ISW. Pe de alta parte, esecul Moscovei de a stabili o structura de comanda coerenta între fortele care se apara pe malul estic (stâng) al regiunii Herson continua sa degradeze moralul si capacitatile de lupta ale Rusiei, mai afirma ISW.

Statul Major General ucrainean a raportat miercuri ca soldati ai Brigazii 810 de Infanterie Marina, care apartine Flotei ruse de la Marea Neagra, ce opereaza în apropiere de Krynky (la 30 km nord-est de orasul Herson si la 2 km de râul Nipru) refuza sa efectueze atacuri asupra pozitiilor ucrainene din cauza lipsei de coordonare a artileriei, a transmiterii de informatii tactice si a unei comunicari adecvate cu privire la amplasarea câmpurilor de mine rusesti.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Citește toată știrea

Lupte dure între ruşi şi ucraineni pe malul stâng al râului Nipru
Publicitate