Publicitate

Cetatenii britanici care aleg sa ramâna în Ucraina nu ar trebui sa se astepte la o evacuare militara în cazul în care izbucneste un conflict cu Rusia, a declarat sâmbata ministrul junior al apararii, James Heappey, pentru Sky News.
„Cetatenii britanici ar trebui sa paraseasca imediat Ucraina prin orice mijloace posibile si nu ar trebui sa se astepte, asa cum au vazut în vara cu Afganistanul, ca ar exista vreo posibilitate de evacuare militara”, a spus el, potrivit hotnews.

Secretarul britanic al apararii, Ben Wallace, a declarat vineri ca trupele britanice trimise pentru a-i antrena pe soldatii ucraineni se vor întoarce în curând.

„Nu vor fi trupe britanice în Ucraina daca va exista un conflict cu Rusia”, a declarat Heappey.

Heappey a precizat ca nu a fost luata înca nicio decizie privind prezenta diplomatica a Marii Britanii în Ucraina.

„Ramân la Kiev si continui sa lucrez acolo cu o echipa de baza. Ambasada ramâne operationala”, a scris pe Twitter ambasadorul britanic în Ucraina, Melinda Simmons.

Vineri, guvernul britanic i-a sfatuit pe cetatenii britanici sa paraseasca Ucraina acum, cât timp mai sunt disponibile mijloace comerciale, si a recomandat sa nu mai calatoreasca în aceasta tara.

Tot mai multe tari cer cetatenilor lor sa plece din Ucraina

SUA au decis sâmbata sa scoata din Ucraina o parte a personalului diplomatic, iar doua surse Reuters au spus ca amricanii îsi retrag si personalul de la OSCE.

Rusia a anuntat si ea vineri retrageri de personal diplomatic, sustinând ca ”poate anglo-saxonii pun ceva la cale”.

Joi, Joe Biden le-a cerut cetatenilor americani sa plece imediat din Ucraina deoarece „lucrurile ar putea scapa de sub control foarte rapid”.

O serie de natiuni au facut recomandari similare, printre ele fiind Canada, Germania, Norvegia, Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Japonia, Letonia, Lituania si Olanda.

Ucraina a minimalizat vineri importanta apelului lansat de liderul de la casa Alba afirmând ca „nu exista nimic nou ”.

UE a recomandat si ea personalului neesential al reprezentantei sale de la Kiev sa plece si sa lucreze de la distanta din strainatate, potrivit lui Josep Borrell.

Citește toată știrea

Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le transmite cetățenilor săi să plece imediat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate