Publicitate

În vederea asigurarii activitatilor de decongestionare si fluidizare a traficului si circulatiei în conditii de siguranta pe DN2 pe segmentul de drum Suceava – Siret, motivate de faptul ca, circulatia în ultima perioada s-a desfasurat pe partea carosabila dar si pe acostament, ducând la ruperea acestuia, prefectul judetului a solicitat Sectiei Drumuri Nationale Suceava interventia în regim de urgenta.  În acest sens, începând de luni dimineata se efectueaza lucrari de completare acostamente cu material frezat pe DN2, km 473 – 474.
Totodata, luând în considerare valorile crescute de trafic, în special reprezentat de vehicule de mare tonaj care au ca destinatie Ucraina, care au condus la crearea de coloane de asteptare pe DN 2 în zona de drum Suceava – Siret, prefectul judetului a solicitat conducerii SDN Suceava identificarea de zone în care vor fi amplasate toalete ecologice. În acest sens, cu sprijinul Primariei Municipiului Suceava vor fi amplasate 10 toalete ecologice, care vor fi suplimentate luându-se în considerare valorile de trafic ce vor fi înregistrate în perioada urmatoare.

Prefectul judetului a dispus analizarea posibilitatii organizarii unui spatiu de parcare care sa asigure stationarea temporara a unui numar ridicat de autovehicule si care va permite fluidizarea circulatiei în zona Punctului de trecere a frontierei Siret. În urma discutiilor cu primarul orasului Siret, Adrian Popoiu, acesta si-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispozitie un teren din domeniul localitatii, unde este posibila stationarea temporara a aproximativ 300 de tiruri, urmând a fi identificate si alte posibile terenuri.

În aceasta zona de stationare temporara vor fi asigurate conditii normale de odihna, vor fi amplasate toalete ecologice, dusuri mobile, va fi organizat fluxul de intrare – iesire a tirurilor sub coordonarea structurilor MAI.

În ceea ce priveste autoritatile vamale au fost dispuse masuri de suplimentare a efectivelor de lucratori vamali cu 7 posturi, urmând ca în perioada urmatoare sa fie completate cu înca 2 lucratori, ccea ce permite optimizarea activitatilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. (obiectivdesuceava.ro)

Citește toată știrea

Măsuri pentru fluidizarea traficului pe DN2, între Suceava și Vama Siret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate