Publicitate

Ce avere a declarat botosaneanul Doru Viorel Alupoaei, în documentele depuse la ANI? Pe lânga cele patru locuinte – o casa si trei apartamente -, noul sef al Fiscului iesean are trei terenuri, dar si o suma frumoasa în conturi: aproape 140.000 de euro, fara a avea vreo datorie
Seful Finantelor iesene are bani „frumosi” pusi deoparte, economii care depasesc binisor jumatate de milion de lei, banii fiind tinuti în mai multe conturi bancare. Doru Viorel Alupoaei si-a actualizat recent declaratia de avere, document din care reiese ca atât anul trecut, cât si în anul 2022 a deschis noua conturi comune împreuna cu sotia lui, în care exista o suma totala de aproape 675.000 de lei (echivalentul sumei de circa 138.000 de euro). Alupoaei a preluat conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi la mijlocul lunii aprilie a acestui an, înlocuindu-l de la sefia institutiei iesene pe Paul Ciobanu, în functie din 2019. Pâna sa „îi sufle” scaunul de director lui Ciobanu, Alupoaei a fost sef al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Botosani. El a obtinut în anul fiscal 2021 venituri de circa 104.000 de lei, dupa cum declara în documentul semnat pe data de 29 aprilie 2022, adica a încasat o leafa de circa 8.700 de lei. Venitul anual pe anul trecut se apropie de cel din anul 2020 (facut public în anul 2021), când a declarat 116.000 de lei.

Casa de 400 mp

Averea familiei „proaspatului” director general al Finantelor iesene mai cuprinde si o casa de 400 mp în Botosani, trei apartamente (unul în Botosani, de 47 mp, si doua în Iasi: de 41, respectiv 50 mp), cât si trei terenuri intravilane (doua în judetul Iasi si unul în Botosani). Alupoaei face bani si din chirii, veniturile obtinute în 2021 din închirierea de imobile ridicându-se la 36.000 de lei. Îi intra în cont si sume din dobânzi, încasând anul trecut aproape 4.900 de lei. Chiar si asa, conduce de câtiva ani acelasi autoturism: un BMW, an de fabricatie 2011, masina care apare în declaratiile de avere din 2014 încoace. Sotia sefului Finantelor iesene a rotunjit la rândul ei averea familiei, declarând 100.000 de lei pe parcursul anului trecut, suma provenita din salariile obtinute din functia de sef serviciu în cadrul AJFP Botosani. Cei doi au împreuna un copil.

DGRFP Iasi are în subordine AJFP Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui, ce au în structura servicii si birouri fiscale. De altfel, dupa ce a fost înlaturat de la sefia Finantelor iesene, Paul Ciobanu a revenit tot la o functie de conducere în cadrul aceleiasi institutii, mai exact la AJFP Iasi, fiind seful administratiei.

Cititi si:Directia Regionala de Finante are un nou sef. Care sunt primele masuri pe care le va lua?

 

Citește toată știrea

Noul șef al Finanțelor ieșene stă şi acasă pe un “munte” de bani. Ce a trecut în declarația de avere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate