Publicitate

Fortele de securitate iraniene au arestat o femeie dupa ce o fotografie cu ea si cu o alta femeie mâncând la un restaurant din Teheran fara a avea capul acoperit a fost difuzata pe scara larga online, a anuntat vineri familia ei. Fotografia în care cele doua femei iau micul dejun la o cafenea care, la fel ca majoritatea cafenelelor din Iran, este patronata în mod traditional de barbati, a aparut miercuri, relateaza CNN.
Una dintre femeile din fotografie, Donya Rad, a fost arestata la scurt timp dupa ce fotografia a fost publicata online. CNN a vorbit cu sora ei, care a spus ca agentiile de securitate au contactat-o ​​pe Donya si au chemat-o sa-si explice actiunile.

„Ea a fost arestata dupa ce a vizitat locul respectiv, iar dupa ce timp de câteva ore nu am stiut nimic despre Donya, mi-a spus într-un scurt apel telefonic ca a fost transferata la sectia 209 al închisorii Evin”, a declarat sora ei pentru CNN. Închisoarea Evin din Teheran este o unitate notorie pentru brutalitate, în care regimul încarcereaza disidentii politici si este destinata exclusiv prizonierilor gestionatide Ministerul de Informatii al Iranului.

CNN a contactat autoritatile iraniene cu privire la presupusele arestari. În ultimele zile, fortele de securitate au retinut câtiva iranieni influenti, inclusiv scriitoarea si poeta Mona Borzouei, fotbalistul iranian Hossein Mahini si fiica fostului presedinte iranian Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, Faezeh Rafsanjani.

Cântaretul iranian Shervin Hajipour a fost, de asemenea, arestat în aceasta saptamâna dupa ce a lansat o melodie emotionanta bazata pe tweet-uri distribuite de iranieni care exprima sentimentele legate de protestele din Iran, potrivit ONG-ului Iran Human Rights.

De aproape doua saptamâni, regimul de Teheran se confrunta cu proteste ca urmare a mortii tinerei Mahsa Amini, decedata dupa ce a fost reîinuta de poliîia morala pentru ca nu purta corect hijabul. Peste 80 de oameni, inclusiv copii, ar fi murit în timpul protestelor si doar în ultima saptamâna au fost retinute peste 1.000 de persoane.

Citește toată știrea

O femeie care mânca într-un restaurant fără să poarte hijab a fost arestată de forţele de securitate iraniene
Publicitate