Publicitate

Agentiile de turism rezerva locatiile pentru ofertele pe care le propun turistilor cam cu un an înainte, ceea ce face ca pachetele standard de anul acesta sa nu difere ca pret fata de cele de anul trecut, mai ales atunci când vorbim de Grecia. Turistii români trebuie însa sa fie pregatiti pentru alte preturi daca nu au optat pentru all inclusive. 
Atât la transport, cât si la preturile de la taverne se resimte criza economica si în Grecia ca si în România. Grupurile de pe retelele de socializare sunt invadate de la începutul sezonului estival de sfaturi privind alimente si bauturi care ar trebui achizitionate din România pentru a evita cheltuieli suplimentare în Grecia. Pe de alta parte reprezentantii agentiilor de turism spun ca în supermarket-uri preturile nu difera de cele din România.

La ce preturi sa se astepte cei care nu au cumparat pachete all inclusive?

Ca si în România preturile la carburanti si produse alimentare au crescut considerabil, totusi sunt solutii alternative pentru cei care nu au un buget de vacanta substantial. Impact.ro a vorbit cu specialistii în turism pentru a vedea ce solutii au românii care au profitat de ofertele early booking si se vad în situatia de a se descurca cu alt buget decât cel planuit.

„Cu masa în camera se poate, doar pentru micul dejun, cei care merg la tipul acesta de cazare cu chicineta. La prânz multi aleg sa se descurce cu un gyros, iar seara o masa la restaurant. Cam pe ideea asta merg ei. Cresterile sunt peste tot si la ei cum sunt si la noi, încercam sa tinem lucrurile sub control la partea de tarife. Sunt ofertele speciale pe care le avem anul acesta, fiind an aniversar la noi cu 15 ani de agentie, nu se simte neaparat cresterea în pachetul turistic.

În ceea ce priveste pachetul de baza pe care îl achizitioneaza de aici nu sunt diferente mari, doar ca la fata locului anumite produse s-au mai scumpit. Nu mai alimenteaza cu un euro, 1,20 euro, alimenteaza cu doi euro, e clar ca e o diferenta care se resimte si în pretul feribot-ului.” spune Cosmin Vasile.

Un alt reprezentant al agentiilor de turism a oferit si exemple concrete de preturi:

„Un bilet de autobuz care face legatura între nord si sud (din Rhodos oras spre Prasonisi – unde se întâlnesc Marea Mediterana cu Marea Egee) costa 10,50, anul trecut pretul nu depasea 8 euro.

Benzina euro 95 e 2,56-2,58 euro, un plin, 50 de litri ajunge la 150 de euro.

Mâncarea: gyros, snadwich, pornesc de la 2.80, dar cantitatea nu este mare, la fast food. La restaurant/taverna e 8 euro, 9.40, 12.00, în functie de locatie. În mare mâncarea e mai scumpa cu 2-3 euro. Cafea sub 2,50 euro nu se prea gaseste iar la taverne este de peste 3 euro. Berea, este peste 2.50 euro orice marca. Burger, începând de la 6 euro, salata, de la 6.00 euro în sus, ca si la burger si gyros, la taverna e mai mult decât la magazinul de sandwich-uri

O masa de prânz costa cam 15-25-30 de euro/persoana, un fel de mâncare + o bautura + un desert sau aperitiv.

O excursie pe o alta insula cu o barca mai mare, o zi întreaga, 50 de euro de pers/excursie prin agentie locala”. (impact.ro)

Citește toată știrea

Românii, îngroziţi de preţurile din Grecia. Cât a ajuns să coste un gyros
Publicitate